Rock nije kultura?! – službeni protest i tiskovna konferencija

Udruga Promo koja okuplja organizatore koncerata suvremene autorske glazbe u Hrvatskoj najavila je tiskovnu konferenciju na kojoj će se uložiti i službeni protest na objavljene rezultate dodjele javnih sredstava. Tiskovna konferencija je zakazana za ponedjeljak 23. ožujka s početkom u 11 sati u Tvornici kulture.

Rock nije kultura ?!
Rock nije kultura ?!

Na sazvanoj tiskovnoj konferenciji “Rock nije kultura?!”uložit će se službeni protest na nedavno objavljene skandalozne rezultate dodjele i dosadašnju praksu dodjeljivanja javnih sredstava za glazbene programe od strane Ureda za kulturu grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Udruga Promo ovim putem želi skrenuti pozornost na činjenicu da 80% građana grada Zagreba i Republike Hrvatske kao svoju javnu kulturnu potrebu u glazbi navodi upravo koncerte kvalitetne suvremene autorske glazbe (koja se u širem smislu naziva rock glazbom uz sve moderne izvedenice). Unatoč toj činjenici, Vijeća za glazbu pri Ministarstvu kulture i Gradu Zagrebu programe i koncerte kvalitetne suvremene autorske glazbe u potpunosti isključuju iz sustava javnog financiranja, a sam pojam glazbe netočno i diskriminatorno ograničavaju na klasiku i jazz. Iz navedenog razloga, predstavnici udruge Promo obratit će se predstavnicima medija i javnosti vezano uz sljedeće teme:

– ulaganje službenog protesta na rad Vijeća za glazbu pri Ministarstvu kulture i Ureda za kulturu grada Zagreba

– poziv na opoziv gore navedenih Vijeća i njima nadređenih javnih dužnosnika

– priznavanje rock i pop glazbe kao javne potrebe u kulturi

– uključivanju suvremene autorske glazbe u postojeće sustave sufinanciranja gradske i državne kulture

– uključivanje rock glazbe u Kulturnu strategiju Grada Zagreba koja je na izglasavanju u Skupštini Grada Zagreba 26.03., radi stvaranje uspješne budućnosti grada Zagreba i Republike Hrvatske kroz promoviranje, osnaživanje i rast umjetnosti, kulture i kreativnih industrija

Udruga Promo okuplja organizatore koncerata kvalitetne suvremene autorske glazbe u Hrvatskoj, a ispred ove inicijative udruge stoje i sljedeći koncertni organizatori i glazbeni klubovi: INmusic festival, Vintage Industrial Bar, Tvornica kulture, Klub.Zagreb, Močvara, Žedno uho, Pozitivan ritam, Klub Palach, Distune Promotion, Seasplash festival, Multikultura, SuperUho festival, Outlook festival, Dimensions festival, Terraneo Festival.

Ravno do dna na kraju još dodaje kako niti jedan glazbeni portal prethodnih godina nije bio prepoznat od strane Ministarstva kulture kao vrijedan projekt za dodjelu javnih sredstava.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X