Roger Waters napisao otvoreno pismo Putinu

Zatražio je od ruskog predsjednika da obeća da neće ‘pregaziti cijelu Europu’.

Roger Waters u Zagrebu (foto: Samir Cerić Kovačević)

Roger Waters napisao je otvoreno pismo Vladimiru Putinu u vezi ruskog rata protiv Ukrajine. Bivši član Pink Floyda u njemu ne traži od ruskog predsjednika da se povuče, već da obeća da neće “pregaziti cijelu Europu”.

“Prvo, želite li kraj ovog rata?”, napisao je Waters Putinu na Facebooku. “Kad biste odgovorili: ‘Da, molim’, to bi odmah olakšalo stvari. Kad biste rekli: ‘Ruska Federacija nema daljnjih teritorijalnih interesa osim sigurnosti ruskog govornog stanovništva Krima, Donjecka i Lubanska,’ to bi također pomoglo. Kažem to jer poznajem neke ljude koji misle da želite pregaziti cijelu Europu, počevši od Poljske i ostalih baltičkih država. Ako to učinite, jebite se, i svi bismo mogli prestati igrati očajnički opasnu ​​nuklearnu igru kukavice koja je “jastrebovima” s obje strane Atlantika tako ugodna pri srcu.”

Glazbenik je nastavio: “Problem je što ja imam djecu i unuke, kao i većina moje braće i sestara diljem svijeta i nitko od nas ne bi volio takav ishod. Dakle, molim g. Putina da mi udovolji i da nam to zajamči.”

Watersovo pismo Putinu stiglo je nakon vijesti da neće izvoditi dva koncerta koja je planirao u Krakowu u Poljskoj na svojoj turneji “This Is Not a Drill Tour”. Iako je predstavnik dvorane rekao da je Watersova uprava “odlučila povući se…bez navođenja ikakvog razloga”, može se pretpostaviti da su otkazivanja nastala zbog reakcije koju je Waters dobio na upitne izjave koje je dao na račun Ukrajine, posebno s obzirom na to da bi dužnosnici u Krakovu Watersa mogli proglasiti ‘personom non grata’.

Tijekom intervjua za CNN u kolovozu, Waters je proglasio predsjednika Joea Bidena “ratnim zločincem” zbog financiranja i potpore narodu Ukrajine: “To je ogroman zločin”, rekao je. “Zašto Sjedinjene Američke Države ne potaknu Zelenskog na pregovore, otklanjajući potrebu za ovim užasnim ratom?”

Kada je Michael Smerconish sa CNN-a istaknuo da Waters “okrivljuje stranu koja je napadnuta”, Waters je nastavio: “Ovaj rat je u osnovi oko akcije i reakcije NATO-a koji se gura sve do ruske granice, što su obećali da neće učiniti kada je Gorbačov pregovarao o povlačenju SSSR-a iz cijele istočne Europe.”

Waters je zatim napisao i otvoreno pismo prvoj dami Ukrajine, Oleni Zelenskoj, predlažući joj da pokuša uvjeriti svog supruga na kompromis i primirje s Rusijom.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X