Roger Waters objavio ‘The Lockdown Sessions’

‘The Lockdown Sessions’ čini 5 pjesama od kojih neke pripadaju eri Pink Floyda iz razdoblja dok je Waters bio u bendu.

Roger Waters “The Lockdown Sessions”

Na etiketi Sony Music objavljen je album Rogera Watersa ‘The Lockdown Sessions’ koji je dostuan na svim digitalnim glazbenim platformama. Riječ je o kolekciji pjesama koje su snimljene u Watersovom kućnom studiju tijekom pandemije 2020 i 2021. gosine. Na albumu se nalazi i nova verzija slavne “Comfortably Numb” zabilježena tijekom Watersove This Is Not A Drill turneje po sjevernoj Americi.

“The Lockdown Sessions” su producirali Roger Waters i Gus Seyffert. Uz Watersa (vokal, gitara i klavir), na albumu su svirali: Gus Seyffert – bas, violončelo, vokali; Joey Waronker – bubnjevi i udaraljke; Dave Kilminster – gitara i ritam gitara; Jonathan Wilson – gitara i vokali; Jon Carin – klavijature i vokali; Lucius (Jess Wolfe i Holly Laessig) – vokali; Bo Koster – orgulje i Ian Ritchie – saksofon (“Two Suns In The Sunset”).

“The Lockdown Sessions” čini 5 pjesama od kojih neke pripadaju eri Pink Floyda iz razdoblja dok je Waters bio u bendu, odnosno njegovoj solo karijeri: “Mother” i “Vera” (originalno objavljene na albumu “The Wall” grupe Pink Floyd; “Two Suns In The Sunset” i “The Gunner’s Dream” s albuma “The Final Cut” grupe Pink Floyd; “The Bravery of Being Out Of Range” sa Watersovog solo albuma “Amused To Death”. Uz to, kao posljednju, šestu kompoziciju ovog izdanja, Waters je obradio i Pink Floyd klasik, “Comfortably Numb” .

O izdanju “The Lockdown Sessions”, Waters je izjavio: “Turneja Us and Them trajala je tri godine… svaki koncert bismo završili pjesmom “Comfortably Numb”… nakon koje bi uslijedio bis, pjesma “Mother”. U nekom trenutku, pri kraju turneje, počeo sam razmišljati kako bi bilo interesantno napraviti album od “bis” pjesama i tako ga i nazvati, “The Encores”. Moja ideja je prvo bila odložena koncertom u čast Gingera Bakera s Ericom Claptonom, pa zatim prosvjedom i govorom podrške Julianu Assangeu u Londonu. A onda je u petak, 13. ožujka 2020 krenula karantena i moj projekt “The Encores” se negdje zaturio… sve do sad. Kao uskličnik, “Comfortably Numb” zatvara ovaj krug ljubavi.” Čitav album je filmski zabilježio producent i reditelj Sean Evans.

Roger Waters će sljedeće godine krenuti na turneju This Is Not A Drill po Europi, a u planu je 40 koncerata, u ukupno 14 europskih zemalja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X