Roger Waters predstavlja novu snimku ‘Speak to Me / Breathe’ s ‘The Dark Side of the Moon Redux’

Najnovija Watersova prerada interpolira stihove Pink Floyda iz ‘Free Four’ s albuma ‘Obscured by Clouds’ iz 1972. godine.

Roger Waters (foto: Facebook)

Roger Waters je predstavio prerađenu izvedbu pjesme “Speak To Me / Breathe” sa svog nadolazećeg albuma ‘The Dark Side of the Moon Redux’, a koja uključuje tekstove Pink Floyda iz “Free Four” s albuma ‘Obscured by Clouds’ iz 1972. godine.

Dvodijelna uvodna pjesma s “The Dark Side of the Moon” iz 1973. služila je kao vrsta uvertire uvodeći zvukove i motive korištene na cijelom albumu, a čini se da redux verzija na sličan način postavlja ton novoj zbirci. U izgovorenom uvodu, Waters recitira početni stih “Free Four”, govoreći:“The memories of a man in his old age/ Are the deeds of a man in his prime,” što gotovo ponavlja njegovu izjavu kojom je album najavljivao kao “jadikovku starijeg bića nad ljudskim stanjem.”

Kasniji stihovi kao što je “Osamdeset godina sa srećom ili čak i manje” također se lijepo slažu s njegovim prvim komentarima o projektu u kojima se prisjetio da je želio “razmotriti što bi mudrost jednog 80-godišnjaka mogla donijeti novoj verziji.” Zatim, možda svjesno, uvodni odlomak završava stihom “I svi su još uvijek u bijegu”, glatko ubacujući naziv sljedeće pjesme s albuma, “On the Run”.

The Dark Side of the Moon Redux stiže 6. listopada putem SGB Recordsa. Album sadrži prethodno objavljene obrade pjesama “Time” i “Money” kao i 13-minutnu originalnu skladbu inspiriranu novim pothvatom.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X