Rok Juričić i Stribor Gligorić: Pjesmom koja poziva na odlazak na more prkosimo kraju ljeta

Kreativni glazbeni kolektiv COMPANY objavio je novi singl ‘Sjetna Ljetna’. Pjesmom koja poziva na odlazak na more prkose kraju ljeta i s neodređenom sjetom prisjećaju se mjesta na kojima su ovog ljeta bili i još važnije, mjesta na kojima nisu bili.

Company (Foto: Iva Trojanović 925STUDIO)

“Pjesma je nastala na osnovu gitarskog rifa kojeg je osmislio Stribor, a kasnije stasala s namjerom da napravimo ljetnu stvar. I pjesma je, zajedno s ljetom, postala sjetna. Zato ‘Sjetna Ljetna’. Zvuk koji odlikuje pjesmu prepoznatljiv je u pop glazbi današnjice, ali nastavno na estetiku prethodno uspostavljenu našim debitantskim singlom GOODCOMPANY želja je bila potražiti odmak od komercijalne glazbe u načinu na koji je glazba strukturirana. To je postignuto naizgled nasumičnim kombiniranjem sintetičkih i fizičkih zvukova te rasporedom tekstualnih cjelina kroz glazbu”, kažu Rok Juričić i Stribor Gligorić, nositelji projekta, koji novim singlom nastavljaju zanimljivu glazbenu priču oko kolektiva COMPANY.

Roku i Striboru u novoj pjesmi pridružili su se Antonio Hlupić koji je odsvirao bubanj i perkusije te Rene Rehak na trubi. “Video spot je nastao u suradnji s publikom na društvenim mrežama i kolažiranjem glupavih videa snimljenih tijekom i uoči ljeta”, kažu dečki. Objavljen je u vertikalnom format i najbolje ga je gledati preko mobitela.

Pjesmu “Sjetna Ljetna” u izdanju Intek Musica možete slušati na svim glazbenim streaming servisima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X