Rokambol objavio video spot za sing ‘Panoptikon’

S hvaljenog albuma ‘Paraliza’ iz 2022. godine, koji je po mnogim kritičarima te godine bio u top 20 albuma u Hrvatskoj, zagrebački kantautor Rokambol ima novi, sjajan video spot za singl ‘Panoptikon’.

Rokambol ‘Panoptikon’

Novi video spot za singl “Panoptikon”, napravljen je u sklopu rezidencijalnog programa Filmskog studija Attacka, a ugošćena gruzijska redateljica i montažerka Tea Vatsadse je izabrala “Panoptikon” između tridesetak prijavljenih pjesama na natječaju.

„Pjesma metaforički govori o već pomalo zaboravljenom životu za vrijeme pandemije u kojem smo svi bili u nekoj vrsti zatvora poluotvorenog tipa i snažnog osjećaja alijenacije u njemu“, kaže nam sam Rokambol.

Video je snimio Davor Marenjak, kolor korekciju je obavio Niko Tarielashvili, produkciju Josip Visković-Viski, a osim Rokambola u sporednim ulogama pojavljuju se Snježana Galović, Tena Rak, Myobu, Grace Anne Love, Luana Lojić i pas Ursula.

Evo što je u vezi toga rekla redateljica iz Gruzije: “Dok sam putovala Europom, dobila sam poruku prijatelja koji me pozvao na rezidenciju u “Medici” i tako je sve krenulo. Ponovno sam srela sjajnog snimatelja Davora Marenjaka, a Rokambolu me privukla izvrsna muzika i tekst koji je pružao bogate scenarističke mogućnosti, a također je izvrstan glumac. Sve je to začinio Josip Visković-Viski kao producent učinivši sve to mogućim. Cijeli proces je bio kreativan i timski, a nadam se da će publika jednako uživati kao mi koji smo radili na videu.”

“Panoptikon” je šesti video spot sa iznimno hvaljenog albuma “Paraliza”, a u planu je video za pjesmu “Rupa” kojim bi se zaključilo to poglavlje i otvorila vrata za novi Rokambolov projekt radnog naslova “Striček”.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X