Rokambol singlom ‘Ovog jutra’ najavljuje novi album

Zagrebački pjesmar, kako sam sebe naziva naš proslavljeni glumac Nikša Marinović oglasio se svojim ‘bienalle pop’ bandom Rokambol novim singlom ‘Ovog jutra’ koji otvara i predstavlja upravo završeni album ‘Sam’.

Nikša Marinović – Rokambol (Foto: Promo)

Pjesma evocira jedno buđenje na Baćinskim jezerima i djeluje kao svojevrsni intro za album koji će nakon ljeta ugledati svjetlo dana u izdavačkoj kući Mast produkcija. Album “Sam” u digitalnom obliku izlazi 22. lipnja.

Prigodni video za pjesmu napravili su Dorotea Cerin i Toma Zidić.

O vrlo specifičnom video uratku autori kažu: “Nakon našeg malog nastupa u još manjem Mikru prišao nam je Nikša i rekao: imam jednu pjesmu, želite li napraviti spot. Hvatali smo slobodne trenutke, miješali boje za hranu s uljem, rezali folije u kafiću u kasnim noćnim satima i kombinirali grafoskop s glazbom. U međuvremenu promijenila su se skoro tri godišnja doba, protekla su četiri mjeseca. Snimali smo kad smo stigli u slobodno vrijeme. Boravci i šetnje prirodom postale su vizuali za spot. Grafoskop smo vozili po tramvajima i ulicama, grafoskopirali noću. Radili smo ga s malo vremena i puno gušta i ljubavi.”

Album je rađen u studiju „Kramasonik“ pod producentskom palicom Nikše i Nikše, Hrvoja Nikšića – Nikše i Nikše Marinovića. Za omot i design albuma pobrinuo se naš proslavljeni umjetnik i kipar Denis Krašković, možda široj publici najpoznatiji po svome velikome plavom kitu na zagrebačkom jezeru Jarun. S obzirom na količinu umjetnika koji su sudjelovali u stvaranju albuma „Sam“ i u stvaranju video spotova koji su izašli sa albuma, možemo album „Sam“ već sad nazvati malim umjetničkim remek djelom i zbirkom jednog velikog umjetničkog kolektiva.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X