Roman Polanski: U Hollywoodu se žrtve seksualnog uznemiravanja oplakuju kao u Sjevernoj Koreji preminuli vođe

Redatelj je potjeran iz Akademije nakon što se izjasnio krivim za silovanje maloljetnice.

Roman Polanski (izvor: screenshot YouTube)

Roman Polanski dao je poljskom Newsweeku kontroverzni intervju u kojem je pokret #MeToo ocijenio kolektivnom histerijom.

Podsjetimo, Polanski je iz SAD-a pobjegao 1978. godine nakon što se izjasnio krivim za silovanje 13-godišnjakinje. Kasnije je, ipak, osvojio Oscara za svoj film “Pijanist”, 2002. godine.

Sada, govoreći za poljski Newsweek, Polanski je pokret #MeToo, koji je Hollywood protresao i uzdrmao tvrdnjama o ozbiljnom seksualnom uznemiravanju i napadima, nazvao “totalnim licemjerjem”.

Polanski je konstatirao kako se većina napadnutih i silovanih odvaži istupiti protiv svog zlostavljača “iz čistog straha”, a zatim je oplakivanje žrtava u Hollywoodu usporedio s reakcijom kolektivnog žalovanja Sjeverne Koreje za svojim preminulim vođama.

“Ne možete si pomoći da se ne smijete”, izjavio je Polanski. Polanski je, između ostaloga, najavio i tužbu protiv Akademije. Traži da mu Akademija omogući “pošteno saslušanje” inače će ih suočiti sa “skupom tužbom”. Njegov odvjetnik u Poljskoj, Jan Olszewski, za Associated Press je potvrdio stajalište da protjerivanje Polanskog iz Akademije nosi status “psihološkog zlostavljanja starije osobe zbog populističkih ciljeva”.

Podsjetimo, redatelj Quentin Tarantino nedavno se i ispričao zbog svog intervjua 2003. godine u kojem je branio Polanskog i napao ženu koja ga je optužila za silovanje.

“Želim se javno ispričati Samanthi Geimer zbog mojih nekavalirskih komentara koje sam izrekao u showu Howarda Sterna, a koji spekuliraju o njoj i zločinu koji je protiv nje počinjen. Bio sam neznalica, ignorant i nadasve, nisam bio u pravu”, ispričao se Tarantino preko Indiewirea.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X