Rundekove ‘Uhode’ su novi singl s albuma ‘Za vašu posljepodnevnu razonodu’

Nakon singlova ‘Ti i ja’ i ‘Ena’, Darko Rundek i Jazz Orkestar HRT-a, donose i treći službeni singl s albuma ‘Za vašu posljepodnevnu razonodu’. Riječ je o Rundekovoj pjesmi ‘Uhode’ koja je prvotno bila objavljena na albumu ‘Tajni grad’.

Darko Rundek i Jazz orkestar HRT-a ‘Uhode’

„Oni koji otprije poznaju pjesmu ‘Uhode’, s albuma ‘Tajni grad’, osim raskošnog zvuka Jazz Orkestra HRT-a, u aranžmanu Luke Žužića, čeka i iznenađenje na kraju. Završni stihovi:

“A zračni dusi te gledaju
Pored uha svira Pan
Oni te ne daju…”

postojali su u izvornoj verziji pjesme, ali sam na snimanju albuma od njih odustao. Poslije mi je bilo žao i sad sam sretan da sam “Uhodama” vratio cjelovitost i otvaranje prema djetinjem i čudesnom. Osim toga, solo Damira Horvata na bariton-saksofonu je jedan od glavnih razloga da ovu snimku slušamo ponovo i ponovo”, rekao je Darko Rundek.

Na albumu „Za vašu poslijepodnevnu razonodu” nalazi se 12 Rundekovih pjesama snimljenih s Jazz Orkestrom HRT-a, u aranžmanima Mirona Hausera, Luke Žužića i Maka Murtića.

Rundek i Jazz orkestar HRT-a, dva dana zaredom, napunili su dvoranu Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, a zajedno su nastupali u Osijeku, Zadru, Makarskoj, Rovinju i jedne ljetne večeri na Sunčanoj strani Prisavlja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X