Ruska komunistička partija želi zabraniti HBO-ov ‘Chernobyl’

Iz Komunističke partije Rusije navode da je serija televizijske kuće HBO ‘ideološko oruđe kako bi se klevetao i demonizirao sovjetski narod’.

‘Chernobyl’ (Izvor: HBO)

Komunisti Rusije objavili su izjavu kojom se poziva na zabranu televizije hvaljene mini-serije HBO-a “Chernobyl”, kako javlja The Wrap (thewrap.com). Skupina poziva Roskomnadzor, ruskog TV regulatora, da ne emitira seriju jer je to “ideološko sredstvo” koje se koristi za “demonizaciju” sovjetske vlade. Pet epizoda “Chernobyla” debitirala je u SAD-u 6. svibnja i emitirala finale serije 3. lipnja. Komunistička partija taj niz naziva “odvratnim”.

“U seriji” Chernobyl “, prava tragedija postala je predmetom ideološke manipulacije od strane HBO-a”, rekao je član stranke komunističke Rusije Sergej Malinkovič. “TV serija o dramatičnim događajima iz travnja 1986. ideološki je alat dizajniran za klevetanje i demonizaciju slike sovjetske vlasti i sovjetskog naroda.”

Izjava nastavlja: “Iako kronologija događaja i ključnih trenutaka korespondira stvarnosti, djelovanje samih heroja, redoslijed odnosa u institucijama i kolektivima, i konačno, moralna klima u samom sovjetskom društvu je prvi primjer apsolutne laži.”

Otkako se “Chernobyl” prvi put počeo emitirati, turizam u zonu katastrofe se povećao. Tvrtka SoloEast u Černobilu je u svibnju 2019. godine ostvarila porast od 30% u odnosu na isti mjesec 2018. godine. Tvrtka je izjavila da su rezervacije za lipanj, srpanj i kolovoz porasle za 40% zbog serije.

The Moscow Times izvještava da je Kremlj ogorčen što je američka televizija prije ruskih medija mogla ispričati priču o Černobilu. “Chernobyl” HBO-a navodno je postao senzacija u zemlji, ali ruski mediji pokušavaju smanjiti uspjeh izjavama i analizama da je serija “karikatura, a ne istina”.

“Chernobyl”, na kojem nastupaju Jarred Harris, Emily Watson, Barry Keoghan, Jessie Buckley i Stellan Skarsgård, sada prenosi HBO Go i HBO Now.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X