Ryan Gosling reagira na izostanak oskarovskih nominacija za Margot Robbie i Gretu Gerwig za ‘Barbie’

‘Nema Kena bez Barbie, a nema filma ‘Barbie’ bez Grete Gerwig i Margot Robbie’.

Margot Robbie i Ryan Gosling u ‘Barbie’ (foto: Warner Bros.)

Ryan Gosling je podijelio izjavu u kojoj je detaljno opisao svoje razočaranje nominacijama za Oscare nakon što su Greta Gerwig i Margot Robbie zaobiđene u glavnim kategorijama za “Barbie”.

Nominacije su objavljene jučer., a “Barbie” ih je skupila ukupno osam, uključujući one za najbolji film, najboljeg sporednog glumca za Ryana Goslinga i najbolju sporednu glumicu za Americu Ferreru. Ipak, vidno su izostale one za najbolju glumicu za Margot Robbie i najbolju režiju za Gretu Gerwig. Nakon objave nominiranih, obožavatelji su na društvenim mrežama javno izrazili svoju nevjericu.

Ryan Gosling, koji je glumio Kena u filmu, podijelio je izjavu koja se odnosi na to. Započeo je rekavši da je “izuzetno počašćen” nominacijom i da je ponosan na svoju ulogu.

Zatim je napisao: “Ali nema Kena bez Barbie, a nema filma o Barbie bez Grete Gerwig i Margot Robbie, dvije osobe koje su najzaslužnije za ovaj globalno proslavljeni film koji stvara povijest. Nikakvo priznanje ne bi bilo moguće za bilo koga na filmu bez njihovog talenta, odlučnosti i genijalnosti. Malo je reći da sam razočaran što nisu nominirane u svojim kategorijama.”

Nastavio je: “Usprkos svim izgledima, sa samo par lutaka bez duše, oskudno odjevenih i na sreću bez prepona, nasmijale su nas, slomile su nam srca, pogurale su kulturu i ispisale povijest. Njihov rad treba biti prepoznat zajedno s ostalim vrlo zaslužnim kandidatima.”

Završavajući svoju izjavu, Gosling je napisao: “Ipak, jako sam sretan zbog Americe Ferrere i drugih nevjerojatnih umjetnika koji su svojim talentom doprinijeli stvaranju ovog revolucionarnog filma.”

Iako je nema među kandidatima za najbolju glumicu, Margot Robbie ipak ima nominaciju u kategoriji najbolje filma kao producentica. Slično tome, Greta Gerwig ima nominaciju u kategoriji najboljeg adaptiranog scenarija, zajedno sa svojim koscenaristom i partnerom Noahom Baumbachom.

Barbie je skupila i dvije nominacije u kategoriji najbolje originalne pjesme, za Goslingovu “I’m Just Ken” te “What Was I Made For?” Billie Eilish i Finneasa, kao i one za za najbolju scenografiju i kostimografiju.

Ovogodišnja dodjela Oscara održava se 10. ožujka u Dolby Theatreu u Hollywoodu u Kaliforniji, a Jimmy Kimmel vodit će svečanost po četvrti put.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X