Sacha Baron Cohen kritizira društvene mreže jer ne zabranjuju rusku državnu televiziju

‘Zašto profitirate na Putinovoj propagandi?’, otvoreno pita glumac Facebook, Instagram, Youtube i Twitter.

Sacha Baron Cohen (Foto: Wikipedia)

U objavi na Twitteru, glumac je kritizirao izvršne direktore Facebooka, Twittera, Googlea i YouTubea – Marka Zuckerbega, Paraga Agrawala, Sundara Pichaija i Susan Wojcick – i pozvao ih da uklone TV mrežu RT sa svojih platformi.

“Putin je upravo bombardirao dječju bolnicu, ali @Facebook, @Instagram, @Twitter i @YouTube još uvijek prikazuju ruski državni RT. Zašto profitirate na Putinovoj propagandi?! Uklonite Russia RT sa svojih platformi SADA!”, napisao je Sacha Baron Cohen i objavio i fotografije spomenutih čelnika u svom postu.

Cohen je ranije kritizirao tvrtke društvenih medija jer nisu uspjele suzbiti rasističko zlostavljanje na svojim platformama, nakon internetskih napada na engleske nogometaše.

Prošli tjedan je tvrtka Meta (rebrand Facebooka) koja također posjeduje Instagram, navela da je ograničila pristup RT-u i Sputniku u Ukrajini, Velikoj Britaniji i diljem EU-a. U svom službenom Meta blogu od 1. ožujka tvrtka je napisala: “Osim ograničavanja pristupa RT-u i Sputniku diljem EU-a, sada globalno degradiramo sadržaje s Facebook stranica i Instagram računa iz ruskih medija pod kontrolom države i otežavamo ih pronaći na našim platformama.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X