Sale Veruda o Rock&Off-u: Ne šaljite mi nagradu

Gitarist legendarnog pulskog punk rock benda KUD Idijoti danas je gostovao u programu Radio Rojca i komentirao polemiku oko dodjeleRock&Off Nagrade za životno djelo KUD Idijotima.

Sale Veruda na Radio Rojcu (Foto: Radio Rojc)

“Hvala da si me uputio u stvar, jer ja to slabo pratim”, rekao je na početku emisije na Radio Rojcu Sale Veruda voditelju Branimiru Slijepčeviću nakon uvoda u kojem je spomenuo tekst “Vrijeme Idi(j)ota” Dubravka Jagatića u Nacionalu i tekst “Rock&Off posvađao struku i novinare – muke po Idi(j)otima” Zorana Stajčića, glavnog urednika ovog portala.

“Nagrada da ili ne, to je sad manje bitno, ali da se referiram na Jagatića (…) Poklapa se s nekim mojim mišljenjem kojeg imam i sad. Svatko ima pravo na neke svoje inicijative. Građani Pule su tako predložili da Tusta dobije ulicu i dobio je svoje stube. Kolege s estrade također imaju pravo na neke svoje inicijative, predlaganje nagrada, između ostalog. Međutim, ovdje se, bez da sam pročitao Jagatićev tekst, moram složiti jer se poklapa s nekim mojim mišljenjem koja je inače imam o tome. Dakle, ako su KUD Idijoti srpsko, velikosrpsko, hegemonističko, pravoslavno, četničko, partizanska gamad i šljam onda im se ne daje nagrada. Ako ih se predlaže za nagradu, onda oni to valjda nisu, jer bi bilo potpuno uvrnuto. Dakle, jedna stvar isključuje drugu. Ili su KUD Idijoti sve to što sam rekao, da sad opet ne nabrajam, ili to nisu. Ako nisu, onda je kolega Jagatić u pravu što predlaže ispriku”, izjavio je Sale Veruda.

O dodjeli nagrade je rekao da ga je već prije e-mailom kontaktirao Davor Drezga u ime Rock&Off nagrade i kako mu je odgovorio da ga to ne zanima, također je dodao da ne misli večeras biti u Zagrebu na dodjeli i da mu nagradu ne trebaju ni slati.

Cijeli intervju sa Saletom Verudom poslušajte ovdje:

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X