Šank?!, Target, Suicidal i Stronghold zajedno u ‘From Zagreb With Love’ – službenoj himni istoimenog streetwear branda

‘From Zagreb With Love’ ime je pjesme kojom je istoimeni prvi zagrebački streetwear brend objedinio svoje djelovanje od 2007., ljubav prema Zagrebu, rap i hardcore muzici, te poslao poruku jedinstva iskusnih onima mladima. Kompleksan projekt pjesme i pratećeg spota nastajao je mjesecima, i od svoje objave na službenom From Zagreb With Love Youtube kanalu bilježi već preko 12.000 pregleda i brojne, mahom pozitivne komentare.

Šank?!, Target, Suicidal i Stronghold zajedno u ‘From Zagreb With Love’

Brend majica i hoodica From Zagreb With Love nastao je inspiriran prepoznatljivim motivima Zagreba u specifičnom streetwear stilu koji najviše podsjeća na tattoo dizajn, ali i iz ljubavi prema hardcore glazbi, koncertima, izlascima… Od svog osnutka brend neprekidno raste i okuplja sve veći broj obožavatelja, koji ne samo da vjerno obogaćuju kolekciju odjeće novim motivima i na taj način pronose slavu Zagreba po cijelom svijetu, već nerijetko i ukrašavaju tijelo tetovažama s prepoznatljivim FZWL motivima, crtaju murale i grafite. Najpoznatiji takav je zasigurno Fighting Zagi, najbliži i nešto “nabrijaniji” rođak svima dobro poznate maskote Univerzijade, plave vjeverice Zagija. Uz njega svoje mjesto na FZWL majicama i hoodicama našle su i Manda i Coprnica iz starozagrebačkih predaja, poročni rođak profesora Baltazara Gospon Joža, zagrebački “kockica” satovi, gornjogradske fenjer lampe i mnogi drugi. Svoje djelovanje brend je okrunio prošle godine pokretanjem sestrinske odjevne linije Rođen/a u Zagrebu, s majicama, bodijima, hudicama, partiklama… za one najmlađe.

Cijela ova uspješna entuzijastična i poduzetnička priča zaslužila je da bude opjevana, stoga je pokretač brenda Karlo Rosandić inicirao ideju snimanja pjesme “From Zagreb With Love” koju prati spot u izvrsno izvedenoj režiji Vedrana Tomca i Berislava Mateja Mikše. Atraktivna i nabrijana, pjesma okuplja brojna imena poznata na rap i hardcore sceni, pa su tako uz matični bend Stronghold (u kojem pjeva spomenuti Karlo Rosandić) gosti u studiju i spotu slavni Target (Tram 11), svijetlo ime novije hip hop scene Suicidal, vješti scratcher SlipMat (Soul Brothers, Hrvatska Funk Delegacija), kao i basist Prljavog kazališta Marko Karačić. Zaslužan za gitaru i produkciju pjesme je Mrva iz poznatog domaćeg punk benda Šank?!, tu su i ostali članovi benda Rakić i Dinko, a bubanj je odsvirao Andro (ex Stronghold, Deafness By Noise, Muscle Tribe Of Danger And Excellence, Declaration, She Loves Pablo, ESC Life).

Uz navedene u spotu koji je sniman na prepoznatljivim zagrebačkim lokacijama pojavljuju se i hrabri, snažni momci iz Javne vatrogasne postrojbe Zagreb. Naime, u čast njima je ovaj streetwear brend prošle godine pokrenuo hvalevrijednu uspješnu humanitarnu akciju u suradnji sa Zmajskom pivovarom nazvanu “For Zagreb With Love”, tijekom koje su se prodajom limitirane serije majica s motivom Firefighting Zagija i prigodne serije Zmajskog piva prikupljala sredstva za kupnju vatrogasne opreme. U spotu se pojavljuju i dizajner zaslužan za izradu većine From Zagreb With Love motiva Petar Vukorepa, vlasnik brenda Pitsome Merch Dejan Jeličić (odgovoran za tisak majica i hoodica), paraolimpijac Toni Bošnjaković, dizajnerica Matea Ribičić, te brojni drugi pojedinci i grupacije koji svi zajedno čine sve veću From Zagreb With Love obitelj. A kad već spominjemo obitelj – spot počinje i završava onima zbog kojih se sve ovo i radi, najmlađima koji (uz prepoznatljive zvukove himne zagrebačke Univerzijade) vješto i slatko poziraju u Rođen/a u Zagrebu “obleki” s neodoljivim osmijesima!

“Srce nam je puno”, reći će vlasnik brenda Karlo Rosandić, “i ako smo ovom pjesmom potakli barem deset novih klinaca da slušaju ovakvu muziku i zavole grad u kojem su rođeni i žive napravili smo jako puno”. Nema sumnje da je tako, jer spot bilježi sve veći broj pregleda i komentara, te na taj način odašilje poruku jedinstva koje je – priznat ćemo – više nego potrebno razjedinjenoj sceni. “Prije je publika na koncertima bila izmiješana, normalno je bilo na punk i hardcore koncertima vidjeti repere i metalce, i obrnuto. Činilo se kao da govorimo istim jezikom, no pojavom elitizma i jednoumlja koji su zavladali scenom došlo je do nepotrebnih podjela među ekipom. Nadamo se da će ova pjesma potaknuti mlade da se ne razjedinjavaju jer korijeni ovih stilova su oduvijek isti – bunt protiv sistema i prije svega druženje i dobra zabava. A starijima poručujemo da se sjete kak’ nam je nekad svima bilo dobro skupa”, zaključuje Rosandić.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X