Santino Spinelli za VIDA art: Europa treba razumjeti da Romi žele integraciju, ali također i poštovanje

Spinelli i njegov Europski orkestar za mir (L’Orchestra Europea per la Pace Santino Spinelli) nastupili su u zagrebačkom Parku Zrinjevac na međunarodni Dan prisjećanja na romske žrtve iz perioda nacizma i fašizma.

Santino Spinelli na Zrinjevcu (Izvor: VIDA / Youtube)

Santino Spinelli, osnivač i predsjednik udruge Romski svijet i jedini predstavnik Italije u Parlamentu međunarodne romske unije ponovno je posjetio Hrvatsku na Samudaripen – međunarodni Dan prisjećanja na romske žrtve iz perioda nacizma i fašizma.

Spinelli i njegov Europski orkestar za mir (L’Orchestra Europea per la Pace Santino Spinelli) nastupili su u zagrebačkom Parku Zrinjevac, gdje je ovaj glazbeni virtuoz i skladatelj objasnio zašto je romska glazba univerzalno prihvaćena.

Potom se osvrnuo na sudbinu svoje obitelji tijekom Drugog svjetskog rata i razloga zašto je napisao poemu „Auschwitz“, čiji tekst je uklesan na spomenik posvećen sjećanju na genocid nad Sintima i Romima koji se nalazi u Berlinu blizu Bundestaga, da bi na koncu odgovorio i na pitanje o trenutnoj političkoj situaciji u Italiji gdje je na vlasti koalicija desnog spektra koju vodi premijerka Giorgia Meloni.

Pogledajte intervju:

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X