Sara Renar ide na turneju po jugoistoku Europe, idemo i mi s njom

Od ovog tjedna ćete na našem portalu kroz seriju tekstova moći pratiti insajdersku glazbenu priču koja će se rastegnuti od Srbije, Rumunjske i Bugarske do Sjeverne Makedonije. Pratit ćemo Saru Renar i njezin bend na devet koncerata.

Sara Renar (Foto: Marina Uzelac)

Koncertna proslava desete godine karijere cijenjene zagrebačke glazbenice prelazi granicu. Ne dobrog ukusa, već Schengena i Europske unije. Ide se na istok i jug Starog kontinenta, na prostor koji se nekad nazivao Istočni Balkan, danas je to Jugoistočna Europa, a sutra tko zna.

Sara Renar na turneju kreće u tročlanom sastavu. Osim nje na poziciji frontmenice, bit će tu i Dimitrije Simović na basu i drum padovima te čovjek iz sjene Vedran Peternel za pultom ispunjenim elektroničkom opremom.

Jedno upražnjeno mjesto u autu popunit će i naš novinar Marko Podrug koji će, bude li sve kako je obećao, redovito objavljivati reportaže s ceste, budući da devet koncerata u dvanaest dana u prijevodu znači puno ceste. Baš, ono, puno ceste. Evo rasporeda:

27.9. SKC, Kragujevac (RS)
28.9. Bee Bop, Plovdiv (BG)
30.9. TAM, Veliko Trnovo (BG)
1.10. Echoes, Bukurešt (ROM)
3.10. Atelier Cafe, Cluj-Napoca (ROM)
4.10. Aethernativ Cafe, Temišvar (ROM)
5.10. KC Grad, Beograd (RS)
6.10. Club Singles, Sofija (BG)
7.10. MKC, Skoplje (NMK)

– Očekujem ukočen vrat, leđa i mentalno se spremam na ne baš najuravnoteženiju prehranu, ali isto tako očekujem i radost viđanja dragih ljudi u gradovima u kojima sam već svirala te širenje publike u gradovima u koje prvi put dolazim (Cluj, Temišvar). ATA carnet je spreman, auto je registriran i mi usvirani i željni pozornice, a to je uz malo sreće sasvim dovoljno za devet lijepih koncerata – poručuje Sara Renar dan prije odlaska na put.

Tko ne zna, Sara Renar iza sebe ima pet diskografskih izdanja. Album „Djeca“ nominiran je za nagradu Porin za najbolji debitantski album 2014. godine, potom je 2015. za EP „Jesen“ Renar nominirana u dvije kategorije, a Porin je osvojila u kategoriji najboljeg vokalnog izvođenja. Album „Tišina” iz 2016. nominiran je za istu nagradu za album godine i najbolji alternativni album, a dobio je i IMPALA nominaciju za europski album godine. Dvije godine kasnije izlazi ploča “Gdje povlačiš crtu?”, glazbeno-scenski projekt nastao za potrebe obilježavanja međunarodne manifestacije Rođendan umetnosti. Njezin aktualni album je “Šuti i pjevaj”, objavljen 2021.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X