Sara Renar najavljuje novu seriju koncerata Rooftop Sessions

Uz goste Dimitrija Dimitrijevića, Barbaru Munjas, odnosno Ninu Romić.

Sara Renar (foto: Zvonimir Ferina)

Nagrađivana hrvatska kantautorica Sara Renar je 2019. pokrenula inovativni projekt „Rooftop sessions with Sara Renar“ – seriju ekskluzivnih intimnih koncerata na krovu svoje zgrade u Zagrebu. Doživljaj namijenjen podjednako i domaćoj publici željnoj novog načina slušanja glazbe kao i turistima i putnicima koji žele na nesvakidašnji način upoznati kulturnu scenu grada odmah je postigao veliki uspjeh kod publike te se za svaki koncert redovito traži karta više.

Ove sezone Rooftop sessions s ponosom predstavljaju pažljivo odabrane glazbenice i glazbenike goste te publici pruža priliku upoznati uzbudljiva imena hrvatske i regionalne scene na najljepšem krovu grada. Tako će se Sari na pozornici pridružiti sanjivi niški pjesnik i kantautor sa zagrebačkom adresom Dimitrije Dimitrijević (14. i 15. lipnja), nagrađivana i izrazito talentirana glazbenica iz Ike Barbara Munjas (5. i 6. srpnja) te zagrebačka legenda kantautorske scene Nina Romić (23. i 24. kolovoza).

Prijaviti se za koncert možete isključivo putem platforme AirBnB Experiences, ali požurite: kapacitet je maksimalno deset (10!) ljudi u publici po koncertu. U ulaznicu je uključeno piće craft pivo pivovare Dubrovnik beer company te domaće vino podruma Vujnović sa Sućurja. Događaj je realiziran uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba.

Ulaznice na linku.

RASPORED KONCERATA:
14. i 15. lipnja – SARA RENAR (Zagreb) + DIMITRIJE DIMITRIJEVIĆ (Niš, Zagreb)
5. i 6. srpnja – SARA RENAR (Zagreb) + BARBARA MUNJAS (Ika)
23. i 24. kolovoza – SARA RENAR (Zagreb) + NINA ROMIĆ (Zagreb)

Sara Renar – Rooftop Sessions 2023. (Foto: Vedran Metelko)

IZVOĐAČI:

DIMITRIJE DIMITRIJEVIĆ je kantautorski pothvat Dimitrija Simovića (basiste i pjevača grupe Igralom). Sve je počelo 2017. u Zagrebu, kada snima dva EP-a – “Južno” i “Ponestaće” nakon kojih svira preko 80 koncerata sa različitim vrsnim glazbenicima diljem regije. Godine 2023. objavljuje svoj drugi samostalni album “Leđa mala” za izdavačku kuću Menart. Glazba Dimitrijevića ravnopravno igra na polju epike i na polju intime. Riječ je o autoru izrazito poetične lirike i slojevite zvučne metamorfoze: Dimitrijevićeva je glazba ujedno i atmosferična i introvertirana, ali u njene temelje je ugrađena ritmičnost funka.

BARBARA MUNJAS je višestruko nagrađivana glazbenica iz Ike koja je na glazbenoj sceni prisutna preko 15 godina. Iza sebe ima višegodišnji rad i djelovanje u poznatom istarskom bendu Gustafi, zatim autorsku fazu u svom bendu Barbari s kojima snima dva albuma, a od 2017. godine počinje nastupati pod svojim imenom. Osim autorske glazbe uključena je i u projekt Jazzistra Orchestra u ulozi solistice programa “Jazzistra svira KUD Idijote” te radi glazbu za kazalište. S predstavljanjem na Dori 2024. najavljuje novi album na hrvatskom jeziku. S novog albuma dosad su predstavljeni singlovi “Nepobjediva” te “Narativ”.

NINA ROMIĆ, kantautorica iz Zagreba, u svojoj je petnaestogodišnjoj glazbenoj karijeri osvojila kritiku diljem Hrvatske i regije te svakim albumom zasjela na većinu top-lista glazbenih ostvarenja. 2023. izlazi Ninin album peti studijski album “Jezero”, osobna priča o uronu ispod površine i pronalasku vlastitog svjetla. Glavna suradnica i aranžerka na albumu „Jezero“ je glazbenica i multi-instrumentalistica Jelena Galić s kojom Nina dijeli glazbeni senzibilitet zadnjih nekoliko godina. Osim vlastitog glazbenog stvaralaštva, Nina Romić je svojim djelovanjem izrazito doprinijela i razvoju hrvatske kantautorske scene kroz razne projekte, među kojima se posebno ističe Začarana Močvara, program koji se bavi afirmacijom kantautorske glazbe.

SARA RENAR nagrađivana je zagrebačka kantautorica i pripada skupini najpriznatijih glazbenih imena nove generacije u regiji. Iza sebe ima pet diskografska izdanja u kojima potpisuje tekst i glazbu. Osim vlastite autorske glazbe, sklada i izvodi glazbu za kazalište, česta je gošća književnih manifestacija, surađuje sa svjetski priznatim DJ imenima, književnicima i pjesnicima te radi glazbu za multimedijske projekte. Prošle je godine Renar sa bendom obilježila desetljeće svoje glazbene karijere nizom koncerata i eksplozivnim festivalskim setovima koji su opisani kao electro – punk party, dok je za Rooftop sessions priprema posebne intimnije verzije svojih pjesama.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X