Sara Renar uoči izlaska vinila ‘Šuti i pjevaj’ objavila album remikseva

Godinu dana nakon hvaljenog studijskog albuma ‘Šuti i pjevaj’, za koji je nekoliko glazbenih kritičara istaknulo da je najbolji i najzreliji album njezine karijere, zagrebačka umjetnica i kantautorica Sara Renar predstavlja izdanje ‘Šuti i pjevaj remixes’.

Sara Renar ‘Šuti i pjevaj remixes’

Riječ je o kompilacijskom albumu s remiksiranim pjesmama afirmiranih, ali i novih uzbudljivih producentskih imena iz regije. S albuma su već otkriveni remiksevi pjesama “Mlad kao mi”, sarajevskog DJ-a Hibrid, te “Marija budi oprezna” dvojca Outcome koji je već zavladao radijskim eterom, a publika može čuti i do sada neobjavljene poput “Šuti i pjevaj” u atmosferičnom remiksu tonote (Ivone Eterović) te neo-funk remiks pjesme “Kapital” nastale pod producentskom palicom Povraccia di Coltea (Leo Beslać) i Dimitrija Dimitrijevića.

Zanimljivo je da se na albumu nalaze i tri žanrovski vrlo različita remiksa pjesme “Medeja”, a koji su pobijedili na natječaju koji je Sara objavila na svojim društvenim mrežama. Dio ovog albuma su Amio (Ivana Ljubičić), Luka Čabo te Mathey B (Matej Blanusa). Tu su i remiksevi pjesama “U što ti vjeruješ”, koji je radio Banana zvuk, te “Hana je već dugo budna” (Ivana) Cottiera.

“Uvijek mi je interesantno dati pjesme na remiks zanimljivim producentima i producenticama jer pjesma na taj način dobije jedno sasvim novo čitanje i slušanje, neki novi kontekst i novi život. Osobno ni na koji način nisam sudjelovala u remiksiranju nego sam imala potpuno povjerenje u odabrane suradnike, tako da mi je tim više bilo interesantno slušati rezultate. Za ovu kompilaciju moram istaknuti da se na njoj nalaze čak tri pobjednička remiksa pjesme ‘Medeja’ za koju mi je na natječaj stiglo više od dvadeset uradaka. Mislim da je došlo do jedne lijepe razmjene s publikom da sami daju kreativni doprinos i svoje viđenje pjesme”, rekla je Sara Renar.

Ovom prigodom najavljuje izlazak albuma “Šuti i pjevaj” na vinilu koji će biti u prodaji od 29. travnja ove godine. 180-gramski crni vinil stiže u sleeve pakiranju s tekstovima svih pjesama koji se nalaze na posebno dizajniranom perforiranom posteru u obliku razglednica te svaka pjesma ima svoju razglednicu.

Album “Šuti i pjevaj (remixes)” objavljen je na streaming servisima kao što su Apple Music, Amazon Music, Deezer, YouTube Music, Spotify i Tidal.

Saru možete čuti i uživo na brojnim koncertima kao i na kazališnoj turneji u sklopu koje 21.4. nastupa u HNK Varaždin, a dan kasnije u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima. Potom, 28.4. odlazi u Beograd u Kvaku 22, 29.4. je u klubu Feedback u Nišu, a 30.4. u Kulturnom centru mladih u Skoplju. I ljeto će biti zanimljivo pa 11. lipnja dolazi na tvrđavu u Knin, a 10.7. čeka je nastup na najmanjem rajskom festivalu na svijetu, Tam Tam Music Festivalu u Sućurju na Hvaru.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X