Saša Antić aka Alejuandro Buendija donosi singl ‘Čepić’

Član splitskog benda TBF, Saša Antić, predstavio je svoj novi samostalni singl ‘Čepić’. Riječ je o pjesmi koja tematizira nezadovoljstvo, kako osobnim problemima tako i društveno-političkom situacijom u zemlji.

  • 19
    Shares
Alejuandro Buendija – Čepić (Foto: promo)

Ekonomske neprilike, mediji koji svakodnevno serviraju katastrofe, ekološko onečišćenje spajaju se s osobnom, fizičkom boli u kreativnu slagalilcu motiva o kojima na jedinstven način pjeva Alejuandro Buendija. Jednostavnim jezikom i sjajnom sposobnošću prenošenja društvene svakodnevice, Saša Antić a.k.a Alejuandro Buendija napisao je još jedan u nizu svojih hitova, ali ovaj put za sebe kao solo izvođača.

Spot je sniman na raznim lokacijama u gradu Splitu. Alejuandro je u duhovitoj ulozi osobe koja je na sobnom biciklu, koji vozi na mjestu, izmještena iz udobnosti doma na ulice grada. Na taj način, vizualnom metaforom slikovito nam pokazuje što znači nemoć. U ovoj pjesmi se fizička nemoć stapa s društvenom nemoći u kojoj “plivaju” mnogi građani našeg društva pritisnuti društveno-političkim neprilikama.

“Pjesma “Čepić” je autobiografsko jadanje i ispovijed nastala prije dvije godine iz autentične križobolje koja se iskomplicirala u išijalgiju i konačno me odvela pod kirurški nož. Shvatio sam tada u potpunosti onu da ‘zdrav čovjek ima tisuću želja, a bolestan samo jednu’. Htio sam kroz pjesmu ironizirati svoju bijedu i zadržati dozu optimizma. Pjesma je nastala sama od sebe, u snimanju su mi dali ruke dragi prijatelji, a i spot je nastao u opuštenom tonu i zafrkanciji. Čepić je najavni single mog drugog solo albuma.”, kaže o novoj skladbi Saša Antić.

Redatelj spota je Šimun Šitum, a snimatelj Rino Barbir.

  • 19
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X