Savršeni Marginalci predstavljaju svoj live album ‘Savršeni Live’

Savršeni Marginalci, četvorka koju čine Suba, Zoki i Šoki iz Hladnog piva te Krmpa iz Deafness By Noise, predstavljaju svoj live album iz Vintage Industrial Bara.

Savršeni marginalci ‘Savršeni Live’

“U životu ne možeš sve isplanirati!, kažu stari i mudri ljudi. Razlazom Hladnog Piva, krajem 2022., Suba, Šoki i ja nismo imali neki plan B, niti smo imali namjeru nastaviti kao Hladno pivo. Tako smo s Krmpom iz DBN pokrenuli Savršene Marginalce, četvorku koja je željela svirati punk. Prva tri albuma HP-a su se nametnula sama po sebi. Krmpa ih je “sažvakao” vrlo brzo, stari fan i prijatelj se pokazao upravo onakvim kako smo i mislili. U par proba smo već bili spremni i trebalo je samo nabiti kondiciju.” kaže nam Zoki.

Potom je dodao: “Plan je bio krenuti s koncertima u ožujku 2023. i istovremeno lagano pisati nove pjesme. Šest mjeseci kasnije ja sam još uvijek sjedio i sjedio 11.000 kilometara južnije, ne znajući kad ću se vratiti doma. Bend nije želio početi bez mene jer, kako su rekli, to ne bi bilo to. Sve u svemu, da ne duljim, Savršeni Marginalci su prvi koncert imali devet mjeseci kasnije od planiranog, s time da nismo stali na binu preko godinu dana. Život se grubo poigrao imenom benda, zaista smo bili na margini, i to savršenoj. Istovremeno, koncerti su bili savršen psihološki ventil, a punk je jedan od načina ventiliranja na prihvatljiv način. Kako smo krenuli 01.12.2023. iz Rijeke odlučili smo snimati sve koncerte, nanizali su se Kranj, Zagreb, Čakovec, Ljubljana, Novi Sad i Beograd, ali smo tek iza koncerta u Vintage Industrial Baru u Zagrebu, 12.04.2024. znali da imamo savršenu live snimku. Naš tonac Filip je govorio: “Ma, svi su vam koncerti pakao, ali ovaj je najpakleniji”. Istina, unutra je bilo preko pedeset stupnjeva, frendovi su nas gledali dok smo svirali i pitali se koji će prvi od nas kolabrirati, Suba je, doduše, u jednom trenutku imao zamračenje, ali se izvukao, na mišiće i iskustvo.”

Savršeni marginalci (Foto: promo)

Marginalci su proveli neko vrijeme u Depth studiju u Zagrebu, kod svog tonca, već spomenutog Filipa Sertića, u kompleksu Medikinih skvotova miksajući snimku. U jednom trenutku Filip je rekao: “Pa ovo je savršeno, savršeni live!”. Tako je nastalo ime albuma, savršeno i živo. Debi album, pa live. Četrdeset pjesama izvedenih za 1 sat i 50 minuta, iako je na ovom izdanju prisutna samo polovica te glazbene avanture, ali nema razloga za brigu. Sve će biti objavljeno.

Sve je to u skladu s njihovim marginalnim načinom pristupa životu. Dok se mase istomišljenika raznih pokreta i ideologija okupljaju pod floskulom tzv. “općeg dobra”, koja je sama po sebi paradoks, oni su na savršenoj margini dobra pojedinca, marginalca koji je uvijek tu, sklanja se, a ostaje prisutan i kroz osobno iskustvo sudjeluje u zajednici.

“Kako je ovo ipak koncertni album, svirajući u raznim gradovima i manjim mjestima, stekli smo mnoga prijateljstva, postoje ljudi koji hodočaste našim koncertima usvajajući ideju marginalizma, što samo potvrđuje da je koncert najjači izraz nečije kreativnosti bio on publika ili izvođač, bitno je da udiše trenutak i osjeća se pozitivno. Ovaj naš način pristupa koncertima i životu je inspirirao i rad “Ideja marginalizma u koncertnim hodočašćima” Petra Jeknića, predstavljen na konferenciji CEIR-a u Novom Sadu. Stoga, draga slušateljice i slušatelju, pojačaj volumen i uživaj. Vidimo se na koncertu”, za kraj će Zoki.

Prvi dio live album “Savršeni Live” u izdanju izdavačke kuće IDM Music dostupan je na svim digitalnim streaming platformama.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X