Scena Amadeo opet donosi bogat kulturni program na Gornji grad

Koncerti u srpnju uvod su u program Scene koji se nastavlja u kolovozu i rujnu brojnim koncertima i kazališnim predstavama.

Matej Meštrović i Solisti (foto: Press)

Program 25. jubilarne sezone scene AMADEO koja se svojim programom vraća u obnovljeni i prošireni prostor novog Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja na zagrebačkom Gornjem gradu uz već tradicionalnu izložbu posvećenu uspomeni na preminulu članicu programskog odbora slikaricu i grafičarku Izabelu Šimunović – izlaže kiparica Ida Blažičko – tijekom srpnja, kolovoza i rujna donosi brojne koncerte i kazališne predstave. Velika novost je da će se sve priredbe održavati u klimatiziranom natkrivenom atriju Muzeja.

Glazbenu sezonu u srpnju Scena AMADEO otvara koncertom Mateja Meštrovića i Zagrebačkih solista. Slijede koncerti vrhunskih inozemnih i domaćih izvođača: violinista Stefana Milenkovića, Hrvatskog gitarskog kvarteta, gitariste Miroslava Tadića, kraljice bossa-nove Amálie Baraone, svjetski poznate harmonikašice Marime Ključo i Jelene Milušić, Zagreb septeta, Ansambla Illiryca, popularnih Mariachi Los Caballerosa, pijaniste Lovre Marušića. I ove godine Scena će koncertom Tomislava Tenšeka-Snoopya i prijatelja te nastupom Nine Čorić, kraljice flamenka, obilježiti sedmu godišnjicu smrti Nenada Jalševca-Nenčija, svog dugogodišnjeg tonca.

Program se nastavlja u drugoj polovici kolovoza te u prvom dijelu rujna brojnim koncertima te danima monodrame.

Povijest Scene AMADEO simbolički se preklapa s prelaskom u novo tisućljeće, u vrijeme koje je nosilo neku novu energiju, nadu da će nova stvarnost donijeti toliko željene promjene. U kultnoj gornjogradskoj gostionici „Pod starim krovovima“ okuplja se društvo oko ideje oživljavanja zagrebačkog Gornjeg grada, jedinstvene spomeničke cjeline koja je bila u jadnom, zapuštenom stanju unatoč činjenici da su na njemu djelovale i danas djeluju, uz političke, i važne muzejske, školske i kulturne institucije.

Svečano otvaranje nove zagrebačke ljetne scene odigralo se 1. srpnja 2000. godine premijerom predstave „Vrhunska tajna“ – političko špijunski SF u izvedi autora teksta, kazališnog i filmskog glumca Božidara Oreškovića i prvaka HNK Zvonimira Zoričića. Prvi koncert na sceni bio je nastup pijanista Nevena Frangeša i gitarista Elvisa Stanića. Vrijedi zabilježiti da je prva službena fotografkinja Scene bila nezaboravna fotografkinja Marija Braut, koja je od same ideje da Scena krene s radom bila snažna podrška organizatorima.

Ulaznice se mogu nabaviti na na Ulaznice.hr i Eventim.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X