Seine objavio album ’22’ na vinilu i live singl iz Tvornice kulture

Album koji je u svibnju ugledao svjetlo dana na CD-u i kao download, ovih dana je tiskan i na vinilu, javlja Monlee Records. Istovremeno je objavljena i live snimka pjesme ‘Nebo’ s koncerta u Tvornici gdje su u sklopu programa Vinyl Factory nastupili Seine i Klinika Denisa Kataneca.

Seine (Foto: promo)

Inovativnim transžanrovskim pristupom, sočnim liričkim dosjetkama i 100% autentičnom glazbenom ekspresijom dvojac Seine je albumom “22” stvorio iznimno originalan rock album, teško usporediv s bilo čime.

Drugi studijski album “22” nas suočava sa zagonetnim zvukom, koji probija žanrovske konvencije na križanju noise i alternativnog rocka, trip hopa i no wavea, mjestimično čak s prizvukom kabarea. Dvojac nastavlja sa istraživanjem atraktivnih, zadimljenih i polako raspadajućim atmosferičnostima, koje su obilježile već njihov prvijenac, a novost je veći naglasak na disonancijama i atonalnosti. Album je pun kompleksnih aranžmana i robustnih instrumentalnih podloga. Sedam pjesama sa lako pamtljivim ‘udicama’ pluta po melankoličnim vodama, nudeći slušaocu introspektivno iskustvo.

Seine ’22’

Elektrificirana akustična gitara i bubnjevi i dalje predstavljaju središnju točku njihove muzike, ali se zvučna paleta proširila probadajućim elektronskim teksturama, semplovima klasičnih instrumenata i mantričnim poliritmijama. Aktualni Seine izričaj tako sadrži i svoje funky, freaky i nekonvencionalne gruvove, koji zibaju u introspektivnom plesu.

Grupa Seine ovog ljeta nastavlja s promotivnim koncertima.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X