Senka Bulić kao Patti Smith na šibenskoj tvrđavi Barone

Šibenska publika prvi će put imati priliku pogledati hvaljenu monodramu ‘Dream of Life’.

dreamoflifeU subotu, 16. rujna, u sklopu umjetničkog programa Strana B, šibenska tvrđava Barone ugostit će nagrađivanu monodramu o životu i umjetničkom iskustvu Patti Smith koju utjelovljuje poznata hrvatska glumica i kazališna redateljica Senka Bulić.

Autori predstave “Dream of Life” Senka Bulić i Ivica Buljan, inspirirani autobiografijom poznate pjevačice „Tek djeca“,  odlučili su publici predstaviti Patti Smith u njenim počecima, u sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog stoljeća, za vrijeme njujorškog novog vala i njezino izrastanje u, kako je mnogi nazivaju, najveću rock pjesnikinju.

Predstava se izvodi prema tekstu Jelene Svilar i Morane Foretić uz nezaobilazan element glazbe. Stoga sama dramaturška izvedba postupno prerasta u mini rock-koncert, te završava izvođenjem pjesama s debitantskog albuma Patti Smith, „Horses“, koje Senka Bulić izvodi u pratnji benda. Sama je predstava koncipirana kao monodrama u kojoj se uz lik Patti Smith pojavljuju i likovi Sama Sheparda te Roberta Mapplethorpea. Obojica su imali najveći utjecaj na razvoj pjevačice i umjetnice kakvom je danas znamo, a utjelovljuje ih Stipe Kostanić.

Dosadašnje kritike govore o izvedbi Senke Bulić kao poetičnom i energičnom ocrtavanju velike pjevačice – heroine poezije i bunta – a sama je glumica izjavila da je nju vrijeme Patti Smith obilježilo, te da je smatra idolom svoje generacije, posebice zbog snage koju je prenosila svojim pjesmama, a koja je uvijek zvučala i izgledala autentično.

Predstava je za članove Kluba prijatelja šibenskih tvrđava besplatna, a svi ostali platit će 50 kuna. Početak predstave je zakazan je za 21 sat.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X