Sergio Lounge izbacio album naziva ‘Ovako sam se probudio’

Enigmatični srpski hitmaker Sergio Lounge predstavlja svoj novi plesno-euforično-tužni koktel pjesama pod nazivom ‘Ovako sam se probudio’. S njega izdvaja prvi singl ‘Ti si kao iz sna’.

Sergio Lounge (foto: Nenad Vujanović)

Možda iz ove perspektive objavljivanje albuma “The Loungest” u srpnju 2020. godine nije bio genijalan potez, ali pjesme izlaze u svijet kada im je vrijeme, bez obzira je li planet u lockdownu ili ne. Tri godine kasnije Srđan Popov alias Sergio Lounge vraća se na scenu s albumom “Ovako sam se probudio”, kolekcijom ‘morskih’ pjesama, nostalgičnih i plesnih, romantičnih i euforičnih, ljubavnih i sretno-tužnih. Sergio predstavlja devet novih kompozicija, od prvog singla “Ti si kao iz sna”, vizitkarte “Tvoj Sergio” i karnevalske “Bez kraja”, preko kulerske himne “Skriveno”, bossa nova dragulja “Dva sveta”, pijanog instrumentala “Mesing” i esencije albuma “Kao da ne znaš”, do orkestrirane “Kuda vodi ovaj put” i filozofske “Vreme prolazi”.

“Drugim albumom sam postigao ono što mi je bila želja nakon prvog – da to ne bude kompilacijski album, kakav je “The Loungest” u suštini bio, nego da bude koherentniji idejno i muzički. Pesme su nastajale u jednom kratkom vremenskom rasponu, tako da sadrže slične teme u tekstovima i slične muzičke motive. Moja tendencija da se poigravam i eksperimentišem sa različitim žarnovima i producentskim rešenjima je svedena na minimum, mada neki deo te lucidnosti neminovno izlazi obzirom na to koliko je bitan deo mog celokupnog izraza”, objašnjava Srđan Popov.

Sergio Lounge ‘Ovako sam se probudio’

Popov je autor svih pjesama, a na albumu svira bas, električnu gitaru, flautu i klavijature. Gosti su Luna Škopelja (vokal, klavijature), Tom Feđa Franklin (bubnjevi i perkusije), Kosta Jovanović (vokal, gitara), Todor Živković (gitara), Pavle Popov (gitara), Andrijana Manojlović (vokal) i Mina Marinković (harfa). Miks i mastering djelo je Dušana Filimonovića.

“‘Ovako sam se probudio’ je album koji se nastavlja na tradiciju muzike sedamdesetih godina. To mi je bila početna i završna ideja od samog komponovanja, produkcije, snimanja pa do finalizacije albuma. Trudio sam se da koristim što više svog znanja o muzici i načinu produkcije tih godina, kako bih postigao taj zvuk koji sam imao u glavi. Ipak, ni u jednom momentu nisam bežao od toga da će album sigurno zvučati modernije i drugačije. Zato i koristim taj izraz da se album nastavlja na tu tradiciju. Nije mi bio cilj da to bude samo muzika u tom stilu, već i da svojim radom ponudim nešto novo”, smatra Popov.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X