Sergio Lounge pobjednik XI Demofesta

Prvo i drugo mjesto pripalo je sastavima iz Beograda, a trećeplasirani je zagrebački bend Fire In Cairo.

  • 9
    Shares
Pobjednici XI Demofest (Foto: Demofest)

Odlukom stručnog žirija, titula prvaka banjalučkog Demofesta pripala je bendu Sergio Lounge koji se u polufinale plasirao direktno kao pobjednik beogradskog Bunt Rok festivala.

“Sergio Lounge, alter-ego beogradskog autora i muzičara Srđana Popova, prvi je u mnogočemu na regionalnoj sceni. Osim jedinstvene pojave koja „radi“ na prvi pogled i prvo slušanje, najočigledniji iskorak od norme je velika šarena tastatura, koju je Popov programirao tako da mu služi kao pravi muzički instrument”, riječi su žirija XI Demofesta.

Mjesto drugoplasiranog benda, također, putuje za Beograd, ali u ruke četvorke VinTriste, čiji zvuk bi se mogao sumirati u tri slova „m“ – minimalno, melankolično, melodično. Treća nagrada XI Demofesta je pripala sastavu Fire in Cairo, čiji vatreni alternativni zvuk ne stiže baš iz Kaira, već iz Zagreba.

XI Demofest – Dr. Nele Karajlić (Foto: Demofest)

Jovanu Đukiću iz Aleje velikana je uručena nagrada „Plavi bas“ za najboljeg basista festivala, dok je Pavle Popov iz sastava Sergio Lounge trijumfirao kao najbolji gitarista, čineći tako pobjednički bend apsolutnim prvakom. Za trganje žica, Popovu je niko drugi do Nikola Pejaković Kolja uručio dar prijatelja festivala – Jack Daniel’s gitaru. Posebna novčana nagrada je uručena i udruženju građana iz Zaječara, okupljenih pod nazivom GMO, koji je svoju svirku na Demofestu posvetio članu grupe koji boluje od cerebralne paralize.

Uz uručenje nagrada, koje je ispratila kiša konfeta, treću večer festivala je obilježio i nastup šabačkog Slonza, koji se, kao prošlogodišnji pobjednik, vratio tamo odakle je sve i počelo, a nakon šabačke grupe show su preuzeli Nele Karajlić sa svojim bendom i legendarni pankeri Goblini.

  • 9
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X