Šibenska Kulturaljka zaokružila program: ABOP uz Vojka V i Let 3

Zagrebački peteročlani sastav ABOP priključuje se do sada objavljenim imenima – Vojku V i Let 3 za koncertno finale ovogodišnje Kulturaljke koje je na rasporedu 11. travnja u novom gradskom koncertnom prostoru Hali Šibenik.

Kulturaljka 2020

Po mnogima najbolji domaći electro live bend – ABOP (Afer je Bolji Od Partija), nakon prošlogodišnjih nastupa po svim festivalima u regiji, ovo proljeće dolaze u Šibenik predstaviti svoj nedavno objavljeni album “△” (Delta). Osim ABOP-a iz PARK organizacije najavljuju i domaće šibenske snage na Kulturaljci, no krenimo redom.

ABOP najavljuju poseban i rijetko viđen audiovizualni show koji pripremaju za svoj nastup u Šibeniku, gdje su zadnji put nastupali prije dvije godine na Regius festivalu. Bend čine vrhunski i dokazani glazbenici s domaće scene – bubnjari Ivan Levačić (ELEVEN, Kries , Chui) i Ivan Vodopijec (Elemental), basist Erol Zejnilović (Elemental, Kries), Ivan Božanić (Pips, Chips & Videoclips) na digitalnim sintesajzerima i Bogumil Kulaga na analognim i digitalnim sintesajzerima. Snažno oslanjanje na mantrično odsvirane repeticije bubnjeva, uz sampleove i melodijske linije inspirirane acid houseom i technom, pretvaraju doživljaj ABOP-a u jedinstveno iskustvo, nerijetko bacajući publiku u pravi plesni delirij.

Osim tri udarna izvođača, ni ove godine Kulturaljka neće proći bez lokalnih glazbenih imena. Tako se posebno za ovu prigodu ponovno okuplja najpoznatija šibenska rap grupa OneIIMany. Osnovani sredinom 90-ih godina, Šibenčani su bili dio prvog hrvatskog hip hop vala, zlatnog doma za domaći hip hop, kad su zajedno s Tram 11, Neredom i Stokom i TBF-om udarali temelje novog žanra. Prvi službeni single „Vrime leti” izašao im je 2000., a narednih godina su bili redoviti gosti na izdanjima prijateljskih im grupa Elementala i Dopler Efekta. Iako su imali jako puno demo materijala, spletom nesretnih okolnosti nikad nisu izdali službeni album, ali su u 20 godina djelovanja ostavili prepoznatljiv trag na šibenskoj i hrvatskoj hip hop sceni. Na Kulturaljci će se okupiti u originalnom sastavu – IL Grande Ma, Mijagi i DJ MengRen, te nakon 6 godina pauze, odrepati svoje najpoznatije pjesme.

Osim šibenskih rap veterana, na desetom izdanju Kulturaljke, kao poseban gost Vojku V predstavit će se i Mali Japanac iz Ražina, a nakon dugo vremena ukazat će se i DJ Drug Podrug koji će brinuti o glazbenoj podlozi između bendova.

Koncertno finale Kulturaljke održat će se na novoj koncertnoj lokaciji u gradu – Hala Šibenik koja se nalazi na ulazu u bivšu vojarnu Bribirskih knezova, a radi se o nakadašnjoj vojnoj garaži za vojna vozila iz 90-ih koja će sad dobiti novu namjenu uz pomoć vrijednih šibenskih volontera i Grada Šibenika.

Ulaznice su u prodaji putem Entrio sustava online ili na prodajnim mjestima u cijeloj HR po cijeni od 80 kn u pretprodaji, a na dan koncerta će biti 100 kn.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X