Sindikat glumaca ponovno krenuo u pregovore s holivudskim studijima

SAG-AFTRA, američki sindikat glumaca, u utorak je nastavio pregovore s holivudskim studijima izjavivši zadovoljstvo što je ponovno pozvan za stol.

Štrajk američkog sindikata glumaca (Foto: Janine and Jim Eden / Wikipedia)

Svega dva tjedna nakon što su holivudski studiji odlučili odustati od pregovora, navodeći da dijalog “više ne ide u pozitivnom smjeru”, došlo je do novog poziva.

“Dok obilježavamo 100. dan našeg štrajka, sa zadovoljstvom potvrđujemo da su nas čelnici tvrtke zamolili da se vratimo za stol. Službeni pregovori će se nastaviti,” stoji u objavi SAG-AFTRA-e na društvenim mrežama upućenoj svim članovima i javnosti.

Podsjećamo da je štrajk je započeo 14. srpnja , kada SAG-AFTRA – Udruga filmskih glumaca – Američka federacija televizijskih i radijskih umjetnika – nije uspjela postići dogovor s Savezom filmskih i televizijskih producenata (AMPTP) oko povećanja plaća, udjela prihodi od streaminga i zaštite od repliciranja slika i glasova glumaca pomoću umjetne inteligencije.

“Sljedećih dana će vjerojatno biti mnogo interesa i potencijalno buke oko naših razgovora. Ne vjerujte ničemu što čujete dok ne dođe od nas. Fokusirani smo. Odlučni smo. Nećemo se pokolebati. Jedan dan duže. Jedan dan jači. Koliko god treba”, stoji u nastavku objave SAG-AFTRA-e.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X