Škola umjetničke fotografije Drugi kadar upisuje osmu generaciju polaznika

S radom će početi 24. listopada ove godine.

Drugi kadar (foto: Sara Grgurić)

Drugi kadar, škola umjetničke fotografije namijenjena je svima onima koje zanima kako kroz medij fotografije razviti i predstaviti svoj autorski koncept. Ova jedinstvena fotografska škola sastavljena je od teorijskih predavanja, prezentacije multimedijalnih materijala, čitalačkih grupa, terenske nastave i praktičnog rada na osobnom fotografskom projektu koji će na kraju programa biti javno prezentiran.

Tijekom trajanja ovog edukativnog programa posebna pažnja posvećena je osnovnim fotografskim formama portretu i pejzažu, koji se potom kroz mentorski rad razvijaju u završni fotografski projekt koji se javno prezentira. Tijekom trajanja fotografske škole svi polaznici razvijaju vlastiti projekt i stvaraju osnovu za nastavak samostalnog rada i daljnjeg razvoja u mediju fotografije. Usvajanjem novih teorijskih i praktičnih znanja, razumijevanjem recentnih fotografskih trendova, te kroz praktičan i dinamičan rad na fotografskom projektu, podupire se razvoj kreativnog potencijala i senzibiliteta svakog polaznika.

Voditeljice škole Drugi kadar su povjesničarka umjetnosti i kustosica Jelena Pašić te filmologinja i fotografkinja Nika Petković. Mentori završnih radova su fotografi Denis Butorac i Ivan Gundić. Program je namijenjen svima onima koji imaju osnovna tehnička predznanja o fotografiji, kao i svima onima koji se pripremaju za ulazak u svijet umjetničke fotografije.

Za prijavu je potrebno poslati kratku biografiju, fotografski portfolio (do 20 fotografija, 1500 px po dužoj stranici) i motivacijsko pismo (ne duže od 150 riječi) u kojem treba navesti i vlastita očekivanja od radionice. Prijave se šalju na adresu [email protected] najkasnije do 21. listopada 2022. Broj polaznika je ograničen, a dodatne informacije o školi nalaze se ovdje.

Fotografska škola u trajanju od tri mjeseca održavat će se ponedjeljkom, počevši od 24. listopada 2022. godine, od 18 do 21 sati u književnom klubu Booksa, Martićeva 14d, Zagreb.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X