Sleaford Mods novo pojačanje INmusic festivala #16

Nakon koncerta na prošlom izdanju INmusic festivala, Sleaford Mods vraćaju se na jarunske otoke na 16. INmusic festival.

Sleaford Mods na 15. INmusic Festivalu (foto: Vedran Metelko)

Sleaford Mods, hvaljeni britanski post-punk duo iz Nottinghama osnovan je 2007. godine, a poznati su po svom grubom, ‘minimalnom i brutalnom’ glazbenom stilu koji nastaje kao odgovor na gorak život britanske radničke klase u eri štednje. Bend čine pjevač Jason Williamson i, od 2012. godine glazbenik Andrew Fearn. Polemičan i političan tekstopisac i pjevač Jason Williamson kroz tekstove izravno i iskreno često kritizira političku i društvenu situaciju nižeg srednjeg sloja britanskog društva. Williamson je rekao da su njihovi tekstovi “o stvarnim ljudima koji se bore da prežive u sve neprijateljskijem svijetu”.

Sleaford Mods pažnju šire publike i pozorne kritike osvajaju 2014. godine sedmim studijskim albumom ‘Divide and Exit’ kroz koji precizno i bez uljepšavanja otkrivaju naličje Velike Britanije iz očiju zanemarene radničke klase. Globalno hvaljeni jedanaesti studijski album ‘Spare Ribs’ objavljen je u siječnju 2021. godine kao manifest iscrpljenog i demoraliziranog pandemijskog društva, gdje Sleaford Mods donose brutalnu istinu, ogoljenu do kosti i bez iluzija o brzim ili lakim rješenjima. Nakon odličnog premijernog nastupa u Hrvatskoj na INmusic festivalu 2022. godine, Sleaford Mods su se vratili u studio i u 2023. godini objavili ‘UK GRIM’. Ovaj album je elektronička vizija koja se istinski bavi vremenima koja su bila sve samo ne presedana. Izražena nagonska energija koja pokreće tijela i umove donijela je albumu ‘UK GRIM’ jednoglasne pohvale kritičara i publike.

Sleaford Mods se pridružuju impresivnom programu povratničkog izdanja INmusic festivala #16 uz već najavljene koncertne nastupe The Smashing Pumpkins, The National, Viagra Boys i The Gaslight Anthem. Nastup Sleaford Modsa uvijek je uzbudljiv i nezaboravan, a njihov povratak na INmusic festival je odlična vijest za sve ljubitelje alternativne glazbe. Ulaznice za INmusic festival #16 dostupne su putem službenog festivalskog webshopa po cijeni od 89 EUR (+ troškovi transakcije) te 7-dnevne kamperske ulaznice po cijeni od 49 EUR (+ troškovi transakcije). Putem webshopa može se kupiti i blagdanski paket po cijeni od 99 EUR (+ troškovi obrade) kao i u Dirty Old Shopu po cijeni od 99 EUR.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X