Sleaford Mods prekinuli nastup nakon što je palestinski šal bačen na pozornicu

‘Nemojte me tražiti da biram strane! Jedina prava stvar koju znam o ratu je da sam bolestan i umoran od pomisli na preranu smrt kao i svi mi’, izjavio je frontmen Jason Williamson.

Sleaford Mods na 15. INmusic Festivalu (foto: Vedran Metelko)

Sleaford Mods skratili su koncert u Madridu nakon što je palestinski šal bačen na pozornicu tijekom njihovog nastupa. Dvojac je 3. studenoga svirao u La Rivieri u glavnom gradu Španjolske, ali su odlučili ranije završiti nastup, napustivši pozornicu nakon što je na njih više puta bačen spomenuti odjevni predmet.

Bend se kasnije pozabavio situacijom na X-u, bivšem Twitteru. Pjevač benda Jason Williamson napisao je: “Nemojte me tražiti da biram strane! I to na svirci oko nečeg s čim nemam nikakvu veze. Ja sam pjevač. Moj posao je glazba. Jedina prava stvar koju znam o ratu je da sam bolestan i umoran od pomisli na preranu smrti kao i svi mi. O ubojstvu bilo koga, pod bilo kojim jebenim uvjerenjem.”

Magazin Far Out izvijestio je da je bend izvodio pjesmu “Nudge It” s njihovog albuma “Spare Ribs” iz 2021. godine, kada je šal prvi put bačen na pozornicu. Williamson je bacio šal natrag publici i rekao da će svirka biti prekinuta ako se to ponovi.

Šal je potom opet bačen natrag na pozornicu, što je natjeralo bend da ode. Priopćeno je da je koncert trajao otprilike 90 minuta i da je ostalo je još nekoliko neodsviranih pjesama do planiranog kraja koncerta koji se nije dogodio.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X