Službeno potvrđen nastavak ‘Jokera’

Redatelj Jokera Todd Phillips koscenarist je nastavka.

Joker: Folie a Deux (foto: Instagram)

Nastavak “Jokera” službeno je u pripremi, a redatelj Todd Phillips otkrio je da će naslov nastavka biti “Joker: Folie à Deux”.

Phillips, koji je režiser i koscenarist prvog filma “Joker” s Joaquinom Phoenixom u glavnoj ulozi, ponovno se udružuje sa Scottom Silverom u pisanju nastavka. Phillips je na svojoj Instagram stranici podijelio crvenu naslovnicu scenarija. Uključena je i slika Phoenixa koji čita scenarij.

Iako su detalji radnje oskudni, Folie à Deux definira se kao psihološki poremećaj u kojem isti ili sličan mentalni poremećaj pogađa dvoje ili više ljudi. S obzirom na to da je Joker poznat po psihološki ovisnim odnosima s likovima poput Batmana i Harley Quinn, ovaj naslov se čini prikladnim.

Prvi “Joker” objavljen je 2019. kao samostalni film smješten izvan bilo kojeg od glavnih vremenskih okvira filma o Batmanu. Ova priča o podrijetlu prati Arthura Flecka, usamljenog klauna u Gotham Cityju koji je doveden do ruba dok prolazi kroz transformaciju u Jokera. Na film su uvelike utjecali filmovi poput “Taksista” i “Kralja komedije”, oba u režiji Martina Scorsesea.

Iako izvorno nije bilo planova za nastavak, Warner Bros je navodno angažirao Phillipsa da napiše nastavak, a Phillips je rekao da mu treba vremena da smisli ideje za drugo poglavlje. Sam Phoenix je rekao da ne zna za bilo kakve planove za nastavak Jokera, ali je rekao da postoji još priča koje bi mogli istražiti za lik.

Joker je postigao uspjeh kod kritike i osvojio je 11 nominacija za Oscar, odnijevši nagrade za najboljeg glumca i najbolju izvornu glazbu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X