Sony trajno snizio cijene CD izdanja

Službeno priopćenje glasi: Kako bi se prilagodio potrebama i mogućnostima ljubitelja glazbe koji još uvijek rado kupuju originalne nosače zvuka, Sony Music Entertainment je trajno snizio cijene albuma.

Bob Dylan 'Tempest'

Od 1. listopada nova izdanja poput Boba Dylana “Tempest”, P!nk “The Truth About Love”, Alanis Morissette “Havoc And Bright Light” te nadolazećih albuma Alicie Keys, Christine Aguilere i Joea Cockera i One Direction mugu se  kupiti za 99 kuna.

Ako usporedimo cijenu jedne npr. Dylanove mp3 pjesme dostupne za kupnju na iTunesu te ovih objavljenih na CD-u, cijene se više toliko drastično ne razlikuju: na iTunesu je cijena jedne pjesme 1,29 eura, a digitalnog Tempest albuma 9, 99 eura.

Ovaj potez ipak ide u korist tezi, kako fizički nosači zvuka, naspram digitalne prodaje koja je u porastu, i u glazbenoj industriji postaje sekundarna stvar.  A također ostaje otvoreno pitanje, je li Sony ovim potezom ide na svoju štetu ili je CD otkad se pojavio u upotrebi bio precijenjen. Oni stariji koji su imali naviku ići u dućane s pločama tijekom 80ih još uvijek se dobro sjećaju da je vinil bio duplo jeftiniji od CD izdanja. Zanimljivo je da se sada situacija potpuno okrenula.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X