Španjolski tužitelji za Shakiru traže osam godina zatvora zbog navodne porezne prijevare

Shakirin publicist rekao je da je pjevačica ‘potpuno uvjerena u svoju nevinost’ i nazvao slučaj ‘kršenjem njezinih prava’.

Shakira u zagrebačkoj Areni (Foto: Zoran Stajčić)

Španjolski tužitelji rekli su da bi se Shakira trebala suočiti s osam godina zatvora zbog tekućeg slučaja navodne porezne prijevare.

Shakira je optužena da nije platila vladi milijune poreza između 2012. i 2014. Pjevačici je ranije ove godine ponuđen sporazum o priznanju krivnje, ali je umjesto toga odlučila nastaviti suđenje.

U izjavi koju je BBC- ju poslao Shakirin publicist, kaže se da je pjevačica “potpuno uvjerena u svoju nevinost” i naziva slučaj “kršenjem njezinih prava”.

Optužbe, koje datiraju iz 2018., proizlaze iz navoda da je Shakira provela više od pola godine svake godine u Španjolskoj između 2012. i 2014. godine.

Prema poreznim zakonima u Španjolskoj, svatko tko boravi u zemlji dulje od šest mjeseci smatra se “rezidentom” i stoga mora platiti porez.

Shakira pak tvrdi da u to vrijeme nije živjela veći dio godine u Španjolskoj.

Otkako su 2018. iznesene optužbe za poreznu prijevaru, Shakira je rekla da je platila 17,2 milijuna eura (14,4 milijuna funti) koje je dugovala španjolskoj vladi, prenosi Reuters.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X