Spotify će ukloniti glazbu Neila Younga

Glazbenik je ranije ovog tjedna tražio da tvrtka ukloni njegovu glazbu s platforme zbog sadržaja koji ‘širi lažne informacije o cjepivima’. Spotify se oglasio da će mu izaći u susret.

Spotify uklanja Youngove albume na osobni zahtjev glazbenika

Young je u ponedjeljak 24. siječnja objavio otvoreno pismo, koje je u međuvremenu izbrisano, izražavajući svoje osjećaje o sadržaju poput podcasta Joe Rogan Experience koji “širi lažne informacije o cjepivima”.

“Mogu imati Rogana ili Younga. Ne oboje”, napisao je glazbenik i dodao: “S procijenjenih 11 milijuna slušatelja po epizodi, Joe Rogan Experience, koji se održava isključivo na Spotifyju, najveći je svjetski podcast i ima ogroman utjecaj. Spotify ima odgovornost ublažiti širenje dezinformacija na svojoj platformi, iako tvrtka trenutno nema politiku dezinformacija.”

Spotify je sada odgovorio potvrđujući da će učiniti kako je Young zatražio: “Želimo da sav svjetski glazbeni i audio sadržaj bude dostupan korisnicima Spotifyja. S tim dolazi velika odgovornost u balansiranju sigurnosti za slušatelje i slobode za kreatore. Imamo detaljna pravila o sadržaju i uklonili smo preko 20.000 epizoda podcasta povezanih s COVID-19 od početka pandemije. Žalimo zbog Neilove odluke da ukloni svoju glazbu sa Spotifyja, ali nadamo se da ćemo mu uskoro poželjeti dobrodošlicu.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X