Spotify došao u cijelu našu regiju, Rusiju, Ukrajinu, Bjelorusiju i Kazahstan

Poznati streaming servis došao je na tržište na kojem planira imati 286 milijuna slušatelja i 130 milijuna premium pretplatnika.

Spotify

Dok ovo čitate Spotify je dostupan u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji, Albaniji, Bjelorusiji, Kazahstanu, Moldaviji, Rusiji i Ukrajini. Streaming servis donosi 50 milijuna pjesama i mnoštvo playlisti.

“Naša ekspanzija u Europi došla je u trenutku kad su slušatelji 13 zemalja prihvatili streaming kao način slušanja glazbe”, javljaju iz Spotifyja, ne skrivajući posebno zadovoljstvo što su ušli u Rusiju koja je najveće pojedinačno tržište.

Što ovaj korak znači za hrvatsku glazbu te koje sve mogućnosti Spotify nudi svojim korisnicima, ali i koji se sadržaji Hrvatske diskografske udruge mogu pronaći na Spotifyju, komentira predsjednik Hrvatske diskografske udruge i direktor diskografske kuće Croatia Records Želimir Babogredac: “Dolazak digitalnih servisa u Hrvatsku velika je prekretnica za cjelokupnu domaću glazbenu industriju. Ne sumnjam da će Spotify dodatno doprinijeti popularizaciji digitalnih servisa i naći put do brojnih novih korisnika u Hrvatskoj, što me izrazito veseli. Drago mi je i da će svi ljubitelji glazbe od danas imati priliku koristiti usluge koje u svijetu postoje već neko vrijeme te da se na našem tržištu događa velik digitalni razvoj”.

Otvaranje je popratila objava na službenim stranicama Spotifyja opisana kao ‘sretan broj 13’ i pod naslovom: “Spotify je sada dostupan u Rusiji, Hrvatskoj, Ukrajini i 10 ostalih europskih tržišta”

“Značaj dolaska Spotifyja najbolje je ilustrirati podatkom kako 52 posto ljudi na svijetu upravo švedski servis koristi kao glavnu mobilnu aplikaciju za slušanje glazbe”, ističe direktorica ZAPRAF-a Maja Vidmar Klarić i dodaje kako će sasvim sigurno i publika u Hrvatskoj prepoznati atraktivnost koju nudi ovaj servis.

Entuzijazam poslovnog glazbenog eko sustava u Hrvatskoj velika je. S razlogom. Jer su prihodi od digitalnih servisa u našoj zemlji tijekom prošle godine porasli za 42,7 posto. I taj podatak djeluje poticajno za domaće glazbenike, posebice u doba svjetske zdravstvene krize.

“Smatram da su svi servisi koji mogu pomoći glazbenicima da njihova djela dođu do publike – dobrodošli”, reći će tim povodom frontmen grupe Hladno pivo, Mile Kekin i podvući: “To naročito vrijedi u ovom vremenu kad su ostali bez najmoćnijeg promotivnog oružja, a to su živi nastupi”.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X