Spotify došao u cijelu našu regiju, Rusiju, Ukrajinu, Bjelorusiju i Kazahstan

Poznati streaming servis došao je na tržište na kojem planira imati 286 milijuna slušatelja i 130 milijuna premium pretplatnika.

Spotify

Dok ovo čitate Spotify je dostupan u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji, Albaniji, Bjelorusiji, Kazahstanu, Moldaviji, Rusiji i Ukrajini. Streaming servis donosi 50 milijuna pjesama i mnoštvo playlisti.

“Naša ekspanzija u Europi došla je u trenutku kad su slušatelji 13 zemalja prihvatili streaming kao način slušanja glazbe”, javljaju iz Spotifyja, ne skrivajući posebno zadovoljstvo što su ušli u Rusiju koja je najveće pojedinačno tržište.

Što ovaj korak znači za hrvatsku glazbu te koje sve mogućnosti Spotify nudi svojim korisnicima, ali i koji se sadržaji Hrvatske diskografske udruge mogu pronaći na Spotifyju, komentira predsjednik Hrvatske diskografske udruge i direktor diskografske kuće Croatia Records Želimir Babogredac: “Dolazak digitalnih servisa u Hrvatsku velika je prekretnica za cjelokupnu domaću glazbenu industriju. Ne sumnjam da će Spotify dodatno doprinijeti popularizaciji digitalnih servisa i naći put do brojnih novih korisnika u Hrvatskoj, što me izrazito veseli. Drago mi je i da će svi ljubitelji glazbe od danas imati priliku koristiti usluge koje u svijetu postoje već neko vrijeme te da se na našem tržištu događa velik digitalni razvoj”.

Otvaranje je popratila objava na službenim stranicama Spotifyja opisana kao ‘sretan broj 13’ i pod naslovom: “Spotify je sada dostupan u Rusiji, Hrvatskoj, Ukrajini i 10 ostalih europskih tržišta”

“Značaj dolaska Spotifyja najbolje je ilustrirati podatkom kako 52 posto ljudi na svijetu upravo švedski servis koristi kao glavnu mobilnu aplikaciju za slušanje glazbe”, ističe direktorica ZAPRAF-a Maja Vidmar Klarić i dodaje kako će sasvim sigurno i publika u Hrvatskoj prepoznati atraktivnost koju nudi ovaj servis.

Entuzijazam poslovnog glazbenog eko sustava u Hrvatskoj velika je. S razlogom. Jer su prihodi od digitalnih servisa u našoj zemlji tijekom prošle godine porasli za 42,7 posto. I taj podatak djeluje poticajno za domaće glazbenike, posebice u doba svjetske zdravstvene krize.

“Smatram da su svi servisi koji mogu pomoći glazbenicima da njihova djela dođu do publike – dobrodošli”, reći će tim povodom frontmen grupe Hladno pivo, Mile Kekin i podvući: “To naročito vrijedi u ovom vremenu kad su ostali bez najmoćnijeg promotivnog oružja, a to su živi nastupi”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X