Spotify na neograničeno vrijeme zatvara ruski ured i uklanja sadržaj koji podržava Kremlj

‘Duboko smo šokirani i ožalošćeni ničim izazvanim napadom na Ukrajinu’, stoji u priopćenju iz Spotifyja.

Spotify

Spotify je zatvorio svoj ured u Moskvi kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu, te će ograničiti mogućnost otkrivanja sadržaja koji su u vlasništvu i kojima upravljaju ruski državni mediji.

“Duboko smo šokirani i ožalošćeni ničim izazvanim napadom na Ukrajinu”, rekao je glasnogovornik Spotifyja u priopćenju i kojem još piše: “Naš prvi prioritet tijekom proteklog tjedna bila je sigurnost naših zaposlenika i osiguravanje da Spotify nastavi služiti kao važan izvor globalnih i regionalnih vijesti u vrijeme kada je pristup informacijama važniji nego ikad.”

Potvrđujući da će njegov ured u Moskvi biti zatvoren “na neodređeno vrijeme”, platforma za streaming navela je da pružaju individualnu podršku svom osoblju u Moskvi, kao i njihovoj “globalnoj zajednici ukrajinskih zaposlenika”.

Podsjećamo da je Spotify došao u cijelu našu regiju, Rusiju, Ukrajinu, Bjelorusiju i Kazahstan u srpnju 2020. godine i da je tada poznati streaming servis došao na tržište na kojem je planirao imati 286 milijuna slušatelja i 130 milijuna premium pretplatnika.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X