Srednjoškolska bilježnica Paula McCartneyja prodana za 46.800 funta

U bilježnici se mogu naći sastavci koje je Macca pisao o djelima kao što su ‘The Return of The Native’ i ‘Paradise Lost’.

  • 21
    Shares
Bilježnica Paula McCartneya (foto: Omega Auctions)

Jedna od bilježnica Paula McCartneyja koju je koristio kada je pohađao srednju školu za dječake na Liverpulskom institutu, a sadrži bilješke i kritičke komentare njegovog učitelja engleske književnosti Alana “Dustyja” Durbanda, prodana je na dražbi Beatlesa u Merseysideu za nevjerojatnih 46.800 funta, cijenu deset puta višu od očekivane.

Aukcijska kuća Omega Auctions održala je dražbu u sklopu aukcije ‘The Beatles Collection: Memorabilia & Vinyl Records’ očekujući da bi teka mogla postići cijenu između četiri i šest tisuća funta. U njoj se mogu pročitati sastavci koje je Paul napisao u dobi od sedamnaest i osamnaest godina, a među njima su i njegovi tekstovi o književnim klasicima Thomasa Hardyja i Johna Miltona.

Bilježnica Paula McCartneya (foto: Omega Auctions)

Od ostalih predmeta na dražbi izdvajaju se i naočale sa zlatnim okvirom koje je Johnu Lennonu darovao dizajner Barry Finch 1967., a koje su prodane za 9.600 funta. Jedno od Lennonovih odijela prodano je za 4.800 funta, dok kazeta s neobjavljenim pjesmama Georgea Harrisona iz 1978. nije prodana, premda se očekivalo da bi mogla postići cijenu od tri tisuće funta.

  • 21
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X