Srednjoškolska bilježnica Paula McCartneyja prodana za 46.800 funta

U bilježnici se mogu naći sastavci koje je Macca pisao o djelima kao što su ‘The Return of The Native’ i ‘Paradise Lost’.

Bilježnica Paula McCartneya (foto: Omega Auctions)

Jedna od bilježnica Paula McCartneyja koju je koristio kada je pohađao srednju školu za dječake na Liverpulskom institutu, a sadrži bilješke i kritičke komentare njegovog učitelja engleske književnosti Alana “Dustyja” Durbanda, prodana je na dražbi Beatlesa u Merseysideu za nevjerojatnih 46.800 funta, cijenu deset puta višu od očekivane.

Aukcijska kuća Omega Auctions održala je dražbu u sklopu aukcije ‘The Beatles Collection: Memorabilia & Vinyl Records’ očekujući da bi teka mogla postići cijenu između četiri i šest tisuća funta. U njoj se mogu pročitati sastavci koje je Paul napisao u dobi od sedamnaest i osamnaest godina, a među njima su i njegovi tekstovi o književnim klasicima Thomasa Hardyja i Johna Miltona.

Bilježnica Paula McCartneya (foto: Omega Auctions)

Od ostalih predmeta na dražbi izdvajaju se i naočale sa zlatnim okvirom koje je Johnu Lennonu darovao dizajner Barry Finch 1967., a koje su prodane za 9.600 funta. Jedno od Lennonovih odijela prodano je za 4.800 funta, dok kazeta s neobjavljenim pjesmama Georgea Harrisona iz 1978. nije prodana, premda se očekivalo da bi mogla postići cijenu od tri tisuće funta.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X