Srpski bend Vizelj zabranjen na YouTubeu zbog golotinje i provokacija

Riječ je o videospotu za pjesmu ‘Kadilak’, a koji je grupa ponovno postavila na popularnu video platformu gdje, za sada, još uvijek stoji i ne mrda.

  • 59
    Shares
Vizelj, isječak iz videospota za pjesmu ‘Kadilak’ (izvor: YouTube)

Videospot za pjesmu bend opisuje kao utočište prijeko potrebnog bezobrazluka i dekadencije koje rokenrolu danas nedostaje, a koji se, takav, počeo sviđati i roditeljima – što je bilo dovoljno da klincima postane mrzak i neprihvatljiv. U skladu s tim njihovim pogledima na rokenrol YouTube je u rekordnom roku videospot skinuo s platforme da bi ga bend prije 3 dana ponovno postavio preko svojeg kanala.

U intervjuu za Noizz, frontmen benda Aleksa Nedić objasnio je kako je videospot sniman u studijima Požarevac, bez nekakvog konkretnog koncepta, navodeći da je riječ o skupu nabacanih ideja i proizvodu “izuzetnog pijanstva”, a kojeg je onda dokumentirala i u cijelinu uobličila redateljica Staša Bukumirović.

“Odlučili smo da snimimo spot na način koji nama najviše odgovara, u studiju Požarevac. To je prostor u kom proba cela naša mlada scena i nama lično mnogo znači, tu su se održavale razne bleje i bitni momenti pa smo sav taj značaj tog mesta pretočili u spot tako što smo se izuzetno napili i naša rediteljka Staša Buumirović je samo dokumentovala to kakvi smo mi zapravo. I sve pohvale za nju, stvarno je fenomenalan spot snimila i istrpela nas je junački.”

O svojem viđenju rokenrola dečki kažu: “…Rokenrol kapiramo kako treba da se kapira, to jest bezobrazan, prljav, štrokav i pre svega – iskren. Rokenrol je prestao da bude zanimljiv klincima kada je počeo da se dopada njihovim roditeljima, a klinci vole nešto što je malo luđe i zabranjeno. Idles, Slaves i Fat White family i slični bendovi su to shvatili…”

Bendu je, kako navode, bilo najvažnije da se videospot izbaci prije svirke u Elektropioniru koja je na rasporedu za 2 dana, 26. listopada, a mi se nadamo da će, bar do tada, videospot i izdržati na YouTubeu.

U međuvremenu, pogledajte ovaj izuzetno zabavni uradak ispod teksta – dok još stignete.

  • 59
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh