Stela Rade nastavlja uspjeh ‘Balkan Popa’ novim ljetnim ritmovima u ‘Može se, mora se’

Harmonikašica koja je publiku privukla pjesmom kojom se nije uspjela plasirati na Doru ima novi singl.

Stela Rade (foto: Promo)

Stela Rade, mlada glazbena senzacija koja je široj javnosti postala poznata singlom “Balkan Pop”, nastavlja svoj glazbeni put pjesmom “Može se, mora se”.

Nakon što je izazvala veliki interes javnosti neprolaskom na ovogodišnju Doru te pritom svojim singlom i talentom pridobila brojne obožavatelje, Stela je nedavno imala priliku surađivati s popularnim bosanskohercegovačkim sastavom Dubioza Kolektiv, gdje su zajedno nastupili na tramvajskom koncertu u Zagrebu.

Sad Stela donosi novi glazbeni uradak, singl pod nazivom “Može se, mora se”, koji obilježava novi smjer u njezinoj karijeri. Pjesmu je Filip Tančić izvorno zamislio kao balada, ali Stela je prepoznala potencijal za dinamičniju plesnu melodiju. Brzom adaptacijom i dodavanjem ritma, uz ključni dodatak harmonike, pjesma je transformirana u ljetni hit.

“Može se, mora se” ističe se živim instrumentima i mediteranskim, posebno grčkim utjecajem, zahvaljujući instrumentu buzuki, dok harmonika, kao Stelin zaštitni znak, zadržava bitnu ulogu, ali ne dominira u potpunosti: “Zamišljali smo od početka da pjesma bude puna živih instrumenata i da ima neki grčki vajb, zato smo ubacili i buzuki kao instrument. Obavezna je bila harmonika, ali nisam htjela forsirati da bude glavna za ovu pjesmu,” ispričala je Stela.

Suradnja s Filipom Tančićem pokazala se plodnom, budući da su njihove glazbene vizije usklađene, što obećava i budući album na kojem trenutno rade. “Od ideje do realizacije je prošlo doslovno pet dana. I to je ono što volim u radu sa Stelom jer bez puno riječi se razumijemo muzički. Ona da ideju, ja se nadovežem i obrnuto i to je baš uživanje raditi s njom,” o suradnji je rekao Filip.

Video spot za “Može se, mora se” snimljen je na otoku Viru, gdje su u prvom planu Stela sa svojom karakterističnom rozom harmonikom i novim rozim automobilom. Spot, čiji je redatelj Patrik Vuković, prikazuje bezbrižno ljetno uživanje – sunčanje, kupanje, roštilj i druženje s prijateljima, savršeno dočaravajući atmosferu pjesme.

Novim singlom Stela Rade nastavlja graditi svoj glazbeni identitet, kombinirajući tradicionalne elemente s modernim ritmovima, potvrđujući svoje mjesto na regionalnoj glazbenoj sceni.

“Može se, mora se” dostupna je na svim streaming servisima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X