Stephany Stefan objavom live singla ‘Red Light’ najavljuje skorašnji koncert u Puli

Multidisciplinarna umjetnica Stephany Stefan predstavlja live izvedbu pjesme ‘Red Light’ s albuma prvijenca ‘Iridiscent’, a u nastavku pobliže upoznajte ovu vrlo zanimljivu i talentiranu ženu čiji rad širi horizonte i spaja razne grane umjetnosti.

Stephany Stefan (Foto: Ira Tomić & John Kardum)

Svojim sveobuhvatnim umjetničkim izrazom kao što je: Žongliranje vatrom, pjevanjem, fotografiranjem ali i umjetničkim kritičkim osvrtom na društvo ona po svojem jedinstvenom umjetničkom izričaju odskače kao pojava na kulturnoj i glazbenoj sceni.

U svoje nastupe unosi elemente cirkuske umjetnosti i plesa, koristeći vatru kao još jedan ekspresivni element. Stephany Stefan širi svoje umjetničke horizonte interdisciplinarnim suradnjama te nastavlja biti inspirirana prirodnim kataklizmama, jedinstvom ljudi i mijenom kao jedinom konstantom.

Live session koji je sniman u kultnoj Operi, a koja se nalazi u podrumu Teatra Fenice u Rijeci njezin je komentar na suvremena zbivanja u našem društvu kao što je zatvaranje nekada frekfentnih i omiljenih mjesta urbanog života u Rijeci:”Odlučili smo se za taj prostor jer je Opera do nedavno bila zatvorena za javnost i mnogi Riječani, pogotovo mlađe generacije, nisu imali priliku vidjeti kako ona izgleda. Rijeka vrvi čarobnim prostorima u kojima se još uvijek mogu čuti odjeci povijesti, ma koliko god ti prostori bili u lošem stanju”, njezina osviještenost i angažman bacaju svjetlo ukazuju na gašenje nekada aktivnog noćnog života grada.

Osviješteno zastupa ljudska prava i slobodu, uživanje u ljubavi naglašava poezijom koju prati miks različitih glazbenih pravaca, opisanim osjećajima istražuje nepregledne horizonte umjetnosti i posvećuje posebnu pažnju prirodi. Umjetnica želi prigrliti ljudsku narav i vidjeti u svakome dobro: „Red Light je posljednja pjesma koju smo napisali za naš album prvijenac Iridescent. Htjela sam dočarati psiho-fizičko iskustvo kroz koje sam prošla u zadnjih 15 godina i iz kojega sam se uspjela izvući nedavno”, u takvim unutarnjim prožimanjima ali i mijenjanjima samih sebe svi smo se jednom ili više puta našli.

Pjesmom „Red Light” Stephany kao da poziva na preispitivanje svega onoga što se uzima zdravo za gotovo ili prihvaća kao svoju osobnu paradigmu: „Sada znam da posjedujem snagu koja je potrebna kako bi mogla zaustaviti vrijeme i iskreno pronaći način da budem bolje, ma što god to značilo. U trenutku kada je moj unutarnji dijalog jasan mogu premašiti svaku doživljenu traumu i pretvoriti ju u prozor s pogledom na unutarnje pejzaže koji su prepoznatljivi svima onima koji su se suočili s ogledalom”, otvoreno je priznala glazbenica a po čemu jasno artikulira probleme suvremenog čovjeka koji se nalazi u duševnom limbu i prisiljen je boriti se za vrijeme koje pripada samo njemu i koje je neprocjenjive vrijednosti.

Prati je bend kojega čine Goran Plejić, Vedran Mijić, Dorian Cuculić i Maja Bolić.

Ovaj je live session koji je snimljen još u siječnju najava je za njihov nastup na Pula Art Experienceu koji će se održati 26/06 u još jednom kultnom prostoru Fort Bourguignon u Puli.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X