Stereo Banana objavila album ‘Niške strasti’

Nakon sedam godina pripreme i snimanja, niški intergalaktički dvojac Stereo Banana objavio je treći po redu album pod nazivom ‘Niške strasti’. Na radost brojnih ljubitelja njihovog zvuka – kungfuzije, nastavili su da se igraju riječima i glazbenim žanrovima.

Stereo banana (Foto: promo)

Dvojac koji čine Marko Anđelković Naopak i Nemanja Nedeljković Nemus, vodi slušatelje kroz 14 novih pjesama, odnosno kroz različite žanrove i široki spektar gradskih tema srpske ‘južne prijestolnice’.

„Naslovu albuma je je kumovao Mario (Nojz) iz sastava Who See i ime potpuno odgovara atmosferi i sadržaju albuma. Poučeni dosadašnjim iskustvom da pesme koje nemaju svoj video uglavnom prođu nekako ispod radara publike, u samom finišu izrade albuma smo se odlučili da uradimo jedinstvene vizuale za svaku pesmu sa albuma. Za par numera smo snimili spotove, a ostale su uglavnom mešavina animacija i ilustracija, a oslikavaju tekstove pesama”, ističe Nemanja Nedeljković – Nemus.

Singl „Hare hare” već je hit na radio stanicama ovog ljeta u Srbiji. Režiju spota „Ona gi voli da gi macka” u kojem se se pojavljuju glumice Miona Marković (Močvara, Žigosani u reketu) i Maja Banković (Narodno pozorište Niš) potpisuje Darko Ković.

Stereo banana ‘Niške strasti’

Za pjesmu „Krindž” bend je na festivalu Muzzik Video Awards osvojio nagradu za najbolji spot 2021. godine, kao i nagradu za najbolju glavnu ulogu (Janko Bošković) u spotu. Animaciju i ilustracije u pratećim video spotovima potpisuj mladi umetnici Ilija Ristić i Nebojša Mrak.

Svojevrsna glazbena senzacija koja već više od desetljeća nastupa na velikim i malim binama širom regije, planira veliki promotivni koncert u Nišu. On će se održati 24. septembra u Banovini, a tijekom kolovoza su potvrđeni i pripremni nastupi u Pančevu i na 3D Festu u Prokuplju.

Novi album Stereo Banane „Niške strasti” dostupan je na streaming platformama, a izdanje je objavila mlada diskografska kuća Midget Unit Records.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X