Steve Harvey: Politička korektnost je ubila komediju

Komičar je rekao da se neće vraćati stand-upu jer bi ‘kultura otkazivanja’ okončala njegovu karijeru.

Steve Harvey (Foto: Wikipedia)

Steve Harvey je podijelio svoja razmišljanja o “kulturi otkazivanja” i kako je ona promijenila krajolik stand-up komedije.

“Sada smo u kulturi otkazivanja. Nijedan stand-up komičar koji je financiran sponzorima ne može reći sve što želi”, rekao je u obraćanju medijima američke Udruge TV kritičara (Television Critics Association), a povod je bila promocija njegove nove ABC-ijeve serije “Judge Steve Harvey”.

Zatim je nastavio nabrajati niz komičara za koje misli da više ne mogu raditi stand-up iz straha da bi mogli izgubiti sponzorske ugovore, uključujući Chrisa Rocka i Kevina Harta.

“Mogu prijeći na popis”, rekao je i dodao: “Jedina osoba koja može reći ono što želi na pozornici je Dave Chappelle jer nije plaćan sponzorstvima. On je plaćen pretplatom.”

Chappelle se prošle godine suočio s negativnim reakcijama, posebno među LGBTQ zajednicom , kada je tijekom svog najnovijeg Netflixovog specijala “The Closer” rekao da je “spol činjenica”.

“Otkazali su JK Rowling – moj Bože”, rekao je Chappelle tada publici i dodao: “U stvari, rekla je da je spol činjenica, trans zajednica se naljutila kao govno, počeli su je zvati TERF.”

Chappelle je nastavio: “Ja sam u TERF timu. Slažem se. Slažem se, čovječe. Spol je činjenica.”

Kako se navodi na Wikipediji: TERF je akronim za trans-isključujuću radikalnu feministicu. Prvi put zabilježen 2008. godine, izraz se prvobitno primjenjivao na manjinu feministica koje zastupaju osjećaje koje su druge feministice smatrale transfobičnim, kao što je odbacivanje tvrdnje da su trans žene žene, isključenje trans žena iz ženskih prostora i protivljenje zakon o pravima transrodnih osoba. Značenje se od tada proširilo i odnosi se šire na osobe s transisključujućim stavovima koje možda nemaju veze s radikalnim feminizmom.

Harvey je o svojim razlozima nastavio: “Da sam pokušao nastaviti kao stand-up komičar, nema šanse da bih uspio. Politička korektnost je ubila komediju. Svaki vic koji sada ispričaš, povrijedi nečije osjećaje. Šala mora biti o nečemu. Mora biti o nekome. Ne možemo stalno pisati viceve o štencima. Ne može se šala stalno baviti grmljem. Neki od viceva morat će biti o ljudima jer je to najzanimljivija tema.”

Steve Harvey nije u potpunosti isključio mogućnost još jednog stand-upa, priznavši da bi želio “napraviti još jedan”, ali to bi po njegovim riječima “moralo biti na kraju njegove karijere”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X