Stigla knjiga ‘Catch a Fire: Život Boba Marleyja’

Po mnogima jedna od najboljih knjiga o Marleyjevom životu od sada je dostupna u hrvatskom prijevodu.

‘Catch a Fire: Život Boba Marleyja’ (foto: Igor Maračić)

Svojom energijom i porukama o ljubavi i jedinstvenu Bob Marley nadahnuo je generacije diljem svijeta. Od njegove smrti prošlo je više od četrdeset godina, no njegov status kultne figure reggae i popularne kulture ne blijedi. Povodom 79. obljetnice njegova rođenja, publika i fanovi imaju priliku upoznati se s brojnim detaljima iz bogatog života ovog glazbenog velikana, kroz hrvatski prijevod hvaljene biografije “Catch a Fire: Život Boba Marleyka” autora Timothyja Whitea.

Ovo bogato izdanje na više od 570 stranica vodi čitatelje kroz cjeloviti portret reggae legende i prikaz vremena u kojem je živio, a autor Timothy White bio je blizak s Marleyjem, njegovom obitelji i najužim krugom prijatelja. Upravo mu je to omogućilo pristup privatnim dokumentima i fotografijama tako da su Marleyjev život i stvaralaštvo u ovoj knjizi opisani s ljubavlju i razumijevanjem.

Ovogodišnje novo izdanje knjige “Catch a Fire: Život Boba Marleya” je ujedno i finalno, potpuno i nadopunjeno izdanje ovog naslova, koje uz rijetko viđene fotografije donosi proširenu i ažuriranu diskografiju. Također, publika u Hrvatskoj do sada nije imala priliku čitati knjigu o životu i nasljeđu Boba Marleyja na hrvatskom jeziku, budući da je ovaj naslov ujedno i prvi hrvatski prijevod neke njegove biografije.

Brojni glazbeni kritičari smatraju da bi “Catch a Fire” trebala biti izdvojena kao najbolja knjiga o Marleyjevom životu i radu te da ‘ne postoji nijedna druga knjiga koja donosi tako potpun i točan portret reggae kulture’. I dok je Marley centralna figura biografije, “Catch a Fire” ujedno je i pregled društveno-povijesnih i kulturnih okolnosti njegovih korijena na Jamajci i Rasta pokreta koji su oblikovali njegovo razmišljanje te pogled na duhovnost i cijeli život.

Kao glazbena i kulturna ikona Jamajke, Bob Marley ostavio je neizbrisiv trag i nasljeđe te svijetu približio reggae i rastafarijansku kulturu, a svojom duhovnošću i karakterom bio je glasni zagovornik ljubavi i jedinstva. Njegov slikoviti i bogati život detaljno su prikazani upravo u knjizi “Catch a Fire: Život Boba Marleyja”, koja je u hrvatskom prijevodu od 13. veljače objavljena i dostupna u izdanju glazbene knjižare Rockmark.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X