Stiže ‘Echo in the Canyon’, novi dokumentarac o kalifornijskoj glazbi

U traileru se pojavljuju Jakob Dylan, Tom Petty, Brian Wilson i drugi.

  • 11
    Shares
“Echo in the Canyon”

Brian Wilson, Tom Petty, Ringo Starr, Eric Clapton, Graham Nash i drugi velikani rocka prisjećaju se kreativne eksplozije sredinom šezdesetih u Los Angelesu u novom traileru za dokumentarac “Echo in the Canyon”. Film je režirao Andrew Slater, biši glazbeni novinar, producent i izdavač.

Tema ovog dokumentarca je utjecaj “kalifornijskog zvuka” koji su stvorili glazbenici kao što su The Beach Boys, The Byrds, Buffalo Springfield i Mamas and the Papas, a u najavi vidimo kantautore kako se prisjećaju ovog plodnog razdoblja kada su glazbenici djelovali zajedno nadahnjujući jedni druge.

U “Echo in the Canyon” možemo vidjeti i posljednji filmski intervju Toma Pettyja, koji se kao i Clapton prisjeća Kalifornije kao raja. Tu su i pripadnici mlađe generacije glazbenika na koje je tadašnja scena utjecala, a među njima su i Beck te Jakob Dylan, zvijezda i izvršni producent filma.

Osim navedenih, u filmu se pojavljuju i Michelle Phillips, Stephen Stills, David Crosby, Roger McGuinn, Jackson Browne, Fiona Apple, Cat Power i Norah Jones. Premijera je zakazana za 24. svibnja u Los Angelesu, a u širu distribuciju film kreće u lipnju.

  • 11
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X