Što donosi svibanj u Vintage Industrial Baru

Pregled koncertnih zbivanja u klubu u Savskoj tijekom narednog mjeseca.

Mike Watt i Il Sogno del Marinaio u Močvari (Foto: Mladen Pobi)

Od metala preko duba do countryja, domaće i strano, friško i legendarno, to su samo neki od pojmova kojima se može opisati koncertni program koji je Vintage Industrial pripremio za mjesec svibanj. Pa, bacimo oko na to što nas čeka:

WOLFHEART – 2. svibnja

Wolfheart

U četvrtak 2. svibnja u Vintage premijerno stiže jedan od najvećih melodic death bendova današnjice, Wolfheart. Koncert u Zagrebu, prvi je datum nastavka velike turneje pod kojom promoviraju prošlogodišnji album “King of the North”, što je ujedno i njihov 6. studijski album, objavljen za Napalm Records.

Ulaznice: 22,00 € (regular) / 25,00 € (on door)
Prodajna mjesta: Dirty Old Shop / VIB & Grif bar

DUB PISTOLS – 8. svibnja

Dub Pistols

Alter brit dub elektroničari Dub Pistols stižu u Vintage Industrial u srijedu 8. svibnja. U karijeri dugoj 27 godina su surađivali s velikim imenima od The Specials, Busta Rhymes, Horace Andy, pa do Madnessa i Gregorya Isaacsa, a nastupali su na brojnim festivalima, među kojima su Bestival, Beat-Herder i nadaleko poznati Glastonbury. Njihova muzika našla je mjesto u brojnim video igrama, ali i u dokumentacu o najpoznatijem grafiti umjetniku Banksyju.

Ulaznice: 17,00 € / 21,00 €
Prodajna mjesta: Dirty Old Shop (Tratinska 34) // Grif bar & VIB (Savska 160)

THEM MOOSE RUSH – 9. svibnja

Them Moose Rush, Rens Argoa i Melewai

U četvrtak 09. svibnja, na pozornicu Vintagea vraća se Them Moose Rush s promocijom novog albuma “Zepaxia”, a uz njih nastupaju Rens Argoa i friški surferi Melewai.

Ulaznice: 8,00 € / 12,00 €
Prodajna mjesta: Dirty Old Shop (Tratinska 34) // Grif bar & VIB (Savska cesta 160)

LOVE JANIS – A TRIBUTE BY VALERIJA NIKOLOVSKA I TELEFON BLUES BAND – 10. svibnja

Love Janis

Janis Joplin proglašena je najboljom blues-rock pjevačicom u povijesti tog stila, a njezine pjesme kao što su “Piece Of My Heart”, “Ball and Chain”, “Summertime”, “Mercedes Benz”, “Cry Baby”, “Move Over”, “Me And Bobby McGee” u petak 10. svibnja otpjevati će i dočarati Valerija Nikolovska, uz bok Telefon Blues Banda, sastava koji čine glazbenici koje publika poznaje od vremena grupa Nirvana, Drugi Način, Aerodrom, ITD band, Majke

VRATA 20:30
KONCERT 21:30

SCOTT H BIRAM – 15. svibnja

Scott H. BIram

U srijedu 15. svibnja u Vintage Industrial dolazi Scott H. Biram, solo glazbenik koji od 2000. naovamo svira lo-fi outlaw country, glazbu sa elementima prljavoga bluesa, ali i povremenim eksplozijama energije više svojstvenima punku i metalu, pa bi se mogla povući smislena poveznica s Hankom III, unukom country giganta Hanka Williamsa.

Vrata 20:00 | Koncert 21:30
Ulaznice: 12,00 € / 16,00 €
Prodajna mjesta: Dirty Old Shop (Tratinska 34) // Grif bar & VIB (Savska cesta 160)

PIČKE VRIŠTE + TROPHY JUMP + UBII SU BATELERA – 17. svibnja

Sladogork

U petak 17. svibnja Dostava zvuka, JeboTon, Hali Gali i KSET u Vintage dovode program Sladogork u sklopu kojega će nastupiti bendovi Pičke vrište, Trophy Jump i Ubili su batlera uz potpor Disco sekcija KSET-a

Ulaznice po 10/13/15€ u Dirty Old Shop (Tratinska 34)

BOJANA VUNTURIŠEVIĆ – 22. svibnja

Bojana Vnutrišević

Bojana Vunturišević se nakon dugo vremena vraća Zagreb, pa će tako u srijedu 22. svibnja nastupiti upravo u Vintage Industrialu. Već je neko vrijeme na sceni, a nakon što je niz godina nastupala kao članica underground sastava The Root i MistakeMistake, prije osam godina odlučila je okrenuti novu stranicu svoje karijere i početi je ispisivati samostalno. Prvo djelo objavljeno pod njezinim imenom bio je dobro prihvaćeni album “Daljine”, a idući 2023., s nazivom “Ljubav”.

Vrata 20:00
Koncert 21:15
Ulaznice: 12,00 € / 16,00 €
Prodajna mjesta: Dirty Old Shop (Tratinska 34) // Grif bar & VIB (Savska 160)

MIKE WATT – 23. svibnja

Mike Watt

U četvrtak 23. svibnja u Vintage Industrial dolazi Mike Watt, ikona američkog nezavisnog rocka, u pratnji benda Il Sogno del Marinaio. Watt je svirao s bendovima kao što su Iggy Pop & The Stooges, Nirvana, Blue Oyster Cult i Sonic Youth, predvodio Minutemen, fIREHOSE i Dos a surađivao je i s našim susjedima Bernays Propaganda. Ovaj put dolazi promovirajući projekt Il Sogno del Marinaio (u prijevodu ‘mornarev san’) s kojim je objavio već dva albuma – “La Busta Gialla” i “Canto Secondo”, a u najavi je i treći “Canto Terzo”.

Vrata 20:00
Koncert 21:15
Ulaznice: 12,00 € / 16,00 €
Prodajna mjesta: Dirty Old Shop (Tratinska 34) // Grif bar & VIB (Savska cesta 160)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X