Stonebride objavili album ‘Heavy Envelope’

Domaći stoneri su na kraju godine objavili svoj četvrti album ‘Heavy Envelope’.

Stonebride 'Heavy Envelope'
Stonebride ‘Heavy Envelope’

Zagrebački bend Stonebride na glazbenoj sceni djeluje već devet godina. U tom periodu neumorno i sigurno se drže koncepta jedan album – hrpa koncerata. Prvo izdanje u obličju EP-ja su ponudili 2008. godine pod nazivom “Smile & Shine”. Već na tom prvom izdanju, bend je iskazao svoje afinitete prema dugim solažama i grezijem, stonerskom zvuku, te si je prigrlio određeni broj ljubitelja takvoga izričaja. Kotačići koji pokreću Stonebride mašineriju kriju se utjelovljeni u članove Sinišu Krnetu (gitara, glas), Tješimira Mendaša (gitara), Alena Nuždu (bass) i Stjepana Kolobarića (bubanj).

Čvrsto zakoračivši u četvrtu etapu svog izdavačko-sviralačkog puta, izdaju svoj četvrti album “Heavy Envelope”, nakon kojega će uslijediti koncerti. Ovaj glazbeni uradak donosi šest pjesama, a temelji se na sveprisutnoj vlastitoj filozofiji benda koja je u ovom izdanju obogaćena nešto drugačijim zvukom, te su također vidljive izmjene u balansu vokala i gitarskih solaža. Siniša je na “Heavy Envelopeu” dobio značajniju ulogu da slušatelje svojim vokalom vodi kroz album, dok su se ostali članovi benda potrudili zadržati i pojačati čvrstu i žestoku glazbenu konstrukciju, ne dozvoljavajući pri tom pad zainteresiranosti svakome tko je odlučio svoje vrijeme izdvojiti za preslušavanje ovog uratka.

Za produkcijsku i izdavačku ulogu, Stonebride su se obratili domaćim, ali i stranim izdavačima. Povezali su naše ljude iz PDV Recordsa s njemačkim Setalight Recordsom koji su zajednički snagama odlučili pojačati blagdansko veselje ljubitelj ima moćnog zvuka i izdati album “Heavy Envelope” u prosincu 2014. godine.

Poslušajte: Stonebride “Movies Movies”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X