‘Stop Making Sense’ Talking Headsa bit će ponovno objavljen u kinima za 40. obljetnicu

David Byrne ponovno oblači svoje veliko sivo odijelo u novom traileru za 4K restauraciju legendarnog koncertnog filma.

David Byrne (foto: A24)

Nedavno restaurirana 4K verzija revolucionarnog koncertnog filma Talking Headsa “Stop Making Sense” bit će objavljena u kinima ove godine. U najavi frontmen benda David Byrne, preuzima svoje poznato preveliko sivo odijelo iz kemijske čistionice.

“Stop Making Sense 2023” dolazi zahvaljujući distributeru A24 koji je otkupio svjetska prava za film i objavit će ga u kinima kasnije ove godine kako bi se obilježio njegovu 40. obljetnicu. U režiji Jonathana Demmea, “Stop Making Sense” prikazuje bend na nastupu u hollywoodskom Pantages Theatreu u prosincu 1983. promovirajući svoj peti album “Speaking in Tongues”. Izuzetno koreografirana produkcija, različita od svega što je ikada viđeno u to vrijeme, univerzalno je hvaljena i ostaje zlatni standard za koncertne filmove četiri desetljeća kasnije.

Film će pratiti i novo deluxe izdanje njegova soundtracka, koje bi trebalo izaći 18. kolovoza preko Rhino Recordsa. Dostupno digitalno s Dolby Atmos miksom cijelog koncerta i kao 2xLP set, reizdanje su miksali Jerry Harrison i E.T. Thorngren. Naime, reizdanje dodaje dvije prethodno neobjavljene izvedbe “Cities” i “Big Business / I Zimbra,” kao i dosad neviđene fotografije i nove bilješke četiriju članova benda.

Byrne je u posljednje vrijeme bio posebno zaposlen. Prošlog vikenda izveo je “This Is a Life”, svoju pjesmu iz filma “Everything Everywhere All At Once”, na dodjeli Oscara sa Son Luxom i Stephanie Hsu. Radi glazbu i za nadolazeći Netflixov specijal Johna Mulaneyja, “Baby J”, a verzija njegovog disko pop mjuzikla “Here Lies Love” trebala bi biti prikazana na Broadwayu ovog ljeta.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X