‘Stranger Things’ danas dobiva službeni soundtrack

Pop-kulturni fenomen ‘Stranger Things’, serija koja je u manje od mjesec dana od premijere stekla gotovo kultni status i vojsku obožavatelja, danas će dobiti i prvo službeno izdanje soundtracka.

Stranger Things
Stranger Things

Iza glazbe u seriji stoji dvojac iz teksaškog pop synth benda Survive, Kyle Dixon i Michael Stein, koji su napravili originalnu muziku za seriju i špicu, pomalo jezivog, carpenterovskog ugođaja.

Soundtrack će biti podijeljen u dva dijela, a prvi izlazi danas, 12. kolovoza u digitalnom izdanju. CD izdanje bit će na raspolaganju tek od 16. rujna, a objavit će ga Lakeshore/Netflix. Drugi dio bit će digitalno objavljen 19. kolovoza, a njegovo CD izdanje izlazi 23. rujna.

Austinski bend Survive, koji je pravo prepoznavanje stekao nakon “Stranger Things”, svoj će treći studijski album “RR7349” objaviti 30. rujna za Relapse.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FpHNlx0pPIU[/youtube]

U izjavi za medije Kyle Dixon je rekao: “ Redatelji su bili fanovi Survivea prije serije. Koristili su pjesmu s našeg prvog albuma u traileru kojeg su napravili specijalno za predstavljanje koncepta serije Netflixu. Kad je serija dobila zeleno svjetlo, javili su nam se da vide jesmo li slobodni za suradnju.”

“Razgovarali smo o tome da muzika ima klasični osjećaj i ton ’80-ih, s klasičnim synthovima, ali da ne zvuči jeftino, a ponudili smo i osvježavajuću notu modernosti. To je zapravo bio i glavni razlog koji ih je privukao našoj muzici”, dodao je Michael Stein.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X