Sud naredio Netflixu da ukloni film o gay Isusu

Traži se da ‘The First Temptation of Christ’ bude uklonjen s Netflixove platforme jer vrijeđa osjećaje kršćana.

‘The First Temptation of Christ’ (Izvor: Netflix)

Film koji prikazuje Isusa Krista kao homoseksualca razbjesnio je kršćansku zajednicu, posebice u Brazilu u kojem je izdana i sudska odluka da “The First Temptation of Christ” bude uklonjen s Netflixa.

Sudac Benedicto Abicair iz Rio de Janeira odazvao se na peticiju na Change.org koju je pokrenula brazilska katolička organizacija za koju je film blasfemičan i vrijeđa osjećaje milijuna katolika. Brazil ima više katolika od svih ostalih južnoameričkih zemalja.

Kako javlja Sky News odluka suca Abicara je na snazi sve dok sud ne donese drukčiju odluku.

Filmsku parodiju koja je išla kao božićni specijal na Netflixu kreirala je brazilska YouTube komičarska grupa Porta dos Fundos. Sjedište Porta dos Fundos je za odmazdu zasuto molotovljevim koktelima na Božić kao odgovor na prikazivanje filma “The First Temptation of Christ”. U napadu nitko nije povrijeđen, a internetom kruži video snimka na kojoj tri čovjeka preuzimaju odgovornost za napad.

Porta dos Fundos pred sudom i religijskim grupama brani svoj film kao legitimnu umjetničku slobodu izražavanja, a Netflix ne želi komentirati odluku brazilskog suda.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X