Sudjelujte u projektu Siniše Labrovića i nosite jedno od Lica Europe

U okviru Dominovog projekta Budućnost političkog performansa, posvećenog predsjedanju Hrvatske Vijećem EU, svoj obol daje i Siniša Labrović.

Lica Europe

“Poštovane i maskirani, i vice versa”, započinje Siniša Labrović svoj poziv u kojem navodi sljedeće: “Pozvani ste, dapače, molim Vas da se uključite u akciju “Lica Europe”. Povod je hrvatsko predsjedanje Europskom unijom koje se privodi kraju pa je prilika da se prisjetimo povijesnih korijena europskog identiteta reprezentiranih s 22 povijesna lika otisnuta na papirnate vrećice. Život kakav živimo danas, u svakom svom segmentu, živimo upravo zahvaljujući i njima pa možemo bez pretjerivanja reći kako je svatko od nas metaforički jednim dijelom i oni. Istodobno, igrajući se u sadašnjosti, mi smo i sami graditelji budućnosti, bez obzira koliko nam se naša svakodnevica činila banalnom. Tek sada, sa svjetskom krizom uzrokovanom virusom postajemo svjesni važnosti i povezanosti sa svima oko nas u svakom trenutku. A ako postoji objekt koji bi simbolički mogao predstaviti živu suvremenost, onda je to maska. Kuhanje, plesanje, šetnja, vježba, odmor, kafenisanje, snimite se u bilo kojem momentu Vaše svakodnevice s maskom na glavi i podijelite snimku s nama. Jedan minut Vašeg života učinite historijskim. Grupne snimke su posebno poželjne. Budite dio kolektivne kreativnosti, postanite slavni i ostanite anonimni! Preuzmite svoje maske te postanite i Vi, bar na jedan minut, jedan dan Twiggy, Angela Merkel, Rosa Luxemburg, Nadia Comaneci, Marie Curie, Simone de Beauvoir, Sophia Loren, Cicciolina, Marina Abramović, Anonimna Europljanka, Anonimna Afrikanka. Ili pak Franjo Tuđman, Josip Broz Tito, Adolf Hitler, Josif Staljin, Albert Einstein, Le Corbusier, Joe Strummer, Franz Kafka, Ivan Pavao II., Cristiano Ronaldo, Sigmund Freud. I neka oni postanu Vi.”

Maske se preuzimaju u uredu Domina, Petrinjska 38 uz najavu na mail [email protected].

Prilozi se šalju preko wetransfer.com na mail: [email protected] do 30. lipnja, a bit će objavljeni na društvenim mrežama projekta.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X